Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep’te bulunan Suriye plakalı araçlara geçici Türkiye plakası verilmesi için gerekli olan çalışmaların başladığını ifade ederek, hem genel almanda huzur ve asayişin sağlanması hem de seçim dönemin güvenli bir ortamda geçirilmesi için tüm önlemleri aldıklarını söyledi.
Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek başkan İbrahim Ay ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Burada yapılan toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülveren, “Kamplarda bulunan Suriyeli vatandaşlara gerek Kaymakamlık vasıtasıyla duyurmak için kendilerine tebliğ ettik. Eğer uzatılmaz ise 3 Mayıs’a kadar süresi var. Bizim büromuz şu an için hazırdır. Burdaki Suriyelilerin temsilcileri ile ilgili bir görüşmede yaptık. Suriyeli vatandaşlarımızda bazı hazırlıklara başlamışlar. Kendilerini bir takım şeylere hazırlıyorlar. En kısa sürede buradaki Suriyeli plakaların hepsini Türk plakasına çevireceğiz” dedi.
"TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK”
Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, “Terör örgütü olarak kabul bilinen herkesle mücadelemiz kanunların bize verdiği bir ölçüde öncelikle ilk önleyici hizmeti yerine getirmek, daha sonra suç kapsamında suç işleyenlerinde tespiti halinde onu yakalayarak adli makamlara iletmek. Devletin terörle mücadele daire başkanlığının terör örgütü kapsamında alınan tüm gruplara yapılan mücadele bu yoldadır. Gaziantep’te özel bir güvenlik önlemleri yani tüm suç ve suçlarla ilişkili özellikle seçim güvenliğine yönelik önlemlerimizi almaya başladık. Mart ayından almaya başladık. Her geçen gün önlemlerimizi artırıyoruz. Sayın valimizin en son yaptığı toplantıda da bu gündeme geldi. Önümüzdeki hafta yapılan toplantılarda da bu gündeme geliyor. Biz, Gaziantep’te hem genel almanda huzur ve asayişin sağlanması hem de seçim dönemin güvenli bir ortamda geçirilmesi için tüm önlemleri almış vaziyetteyiz. Tüm önlemlerimiz hazır vaziyettedir“ diye konuştu.