AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, “Yaşlılarımız geçmişimiz ile bugün arasında köprü kuran, en büyük değerlerimizdir.” dedi.
İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kumbaracı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaşlılarımız geçmişimiz ile bugün arasında köprü kuran, en büyük değerlerimizdir. Milli kültür ve değerlerimizi yarınlarımıza taşımamızı sağlayan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğimize ışık tutan en değerli varlıklarımızdır. Mevlana’nın dediği gibi ‘Gençlerin aynada göremediklerini, yaşlılar bir tuğla parçasında okurlar’. Yaşlılarımız geniş ufukları, bilgi birikimleri ile bizleri her zaman daha ileriye taşımışlardır. Yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet ve vefa borcumuzun temelini oluşturmalıdır. Yaşlılarına ve büyüklerine saygıda kusur eden, onlara sahip çıkmayan toplumların geleceğinin aydınlık olması mümkün değildir.”
Yaşlıların sorunlarını çözmenin, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Kumbaracı, “Devletimizin asli görevleri olan sosyal devlet anlayışı içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından yüzlerce ’Umut Evleri’ ve ’Yaşlı Yaşam Evleri’ kurulmuştur. Partimiz tarafından yaşlılarımız ve engelli bireylerimize pozitif ayrımcılık yapıldı. Yaşlılarımızın sosyal alanları genişletilerek, huzurevleri ve bakım evleri yeniden inşa edilerek huzurlu bir hayat sürmeleri amaçlanmış ve bununla ilgili önemli projeler hayata geçirilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Yaşlıların toplumun en değerli varlığı olduğunun altını çizen Kumbaracı, “Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyorum. Onlar sadece bu hafta değil her zaman için bizim baş tacımızdır.” diye kaydetti.