Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleşen Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Duygu Kafe Gençlik Meydanı’nda toplanan kalabalık, yağmura rağmen eğlendi.
Olumsuz hava şartlarının dahi kendilerine engel olmadığını gösteren engelli öğrencilerin gösterilerinin sergilendiği etkinlikte konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, “Engelli vatandaşlarımızın bu toplumda var olduklarını ispat etmek ve farkındalık oluşturmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Onların da bizlerle birlikte kent kültürünü yaşayabilmeleri, aynı iş ortamında, aynı parklarda, aynı sokaklarda var olabilmeleri için çalışıyoruz. Adana’yı Engelsiz Adana yapacağız” dedi.
Çeşitli halk oyunların sergilendiği, güvercinlerin ve ay yıldızlı balonların uçurulduğu etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, Aile ve Sosyal İl Müdür Yardımcısı Hayriye Erbil, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Engelli Özel kurum müdürleri,öğrencileri ve aileleri katıldı.