Şırnak’ın Uludere ilçesinde, 2011 yılında sınırda uçakların bombalaması sonucu 34 kişinin ölümünün ardından taziye için gittiği Gülyazı köyünde linç edilmek istenen Kaymakam Naif Yavuz, aday adaylığı için AK Parti’ye müracaat etti.
Balıkesir’in Gömeç İlçe Kaymakamlığı’ndan istifa eden Naif Yavuz, Muş’a geldi. Muş Havalimanı’nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan Naif Yavuz, aday adaylığı müracaatı için AK Parti Muş İl Başkanlığı’na gitti. Burada başvuru dosyasını İl Başkanı Namık Ergün’e teslim eden Naif Yavuz, yaptığı açıklamada, 11 yıllık mülki idare amirliği sürecinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı iki defa yılın mülki idare amiri seçildiğini hatırlattı. Muş’a sevdalı olduğunu ifade eden Yavuz; “11 yıldır şerefimle onurumla icra ettiğim mülki idare amirliğimden halka hizmet hakka hizmettir şiarıyla Muş’a ve Muşlulara hizmetkar olmak adına istifa ettim. Ben Mecnun’un Leyla’ya sevdalı olduğu gibi Muş’a sevdalıyım. 11 yıllık mülki amirliğim sürecinde görev yapmış olduğum yerlerde yaptığım hizmetler ve yatırımlardan dolayı bütün mülki amirler arasında iki defa yılın kaymakamı ödülüne layık görüldüm. Şimdiye kadar edindiğim çevre ve bilgi birikimimi kendi memleketimin ve milletimin hizmetinde kullanmak için istifa ettim. Bu kutsal yolculuğumda beni yalnız bırakmayan bütün gönül dostlarıma teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin, doğruluktan ayırmasın inşallah. Benim en büyük vaadim şu olacaktır, bugün nasıl başımın gözümün üstünde yeriniz varsa eğer milletvekili seçilirsem yine hepinizin benim başımın gözümün üstünde yeri olacaktır” dedi.
ULUDERE’DE LİNÇ EDİLMEK İSTENMİŞTİ
Naif Yavuz, Şırnak’ın Uludere ilçesinde Kaymakam olarak görev yaparken, 28 Aralık 2011’de hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişinin taziyesine gittiği Gülyazı köyünde kalabalığın saldırısına uğramış ve linç edilmek istenmişti.
Naif Yavuz, 2012 yılında Türk İdareciler Derneği’nin verdiği Yılın İdarecisi ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almıştı.