Çorum’un Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Toplantıda Belediye Başkanı Hamza karataş, Osmancık Belediyesinin 2014 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
2014 yılının Osmancık için verimli bir faaliyet dönemi olduğunun altını çizen Karataş Osmancık’ın gelecek 50 yılına hitap edecek projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren ilçenin ihtiyaçları ve halkın talepleri doğrultusunda geleceğe yönelik projeleri gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Karataş, 2014 yılındaki 9 aylık faaliyet döneminde hem ilçenin temel meselelerine yönelik projelerin ihale sürecinin tamamlandığını, hem de alt yapı, asfalt, içme suyu gibi önemli hizmet kalemlerinde büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini belirtti.
Osmancık Belediyesinin alt yapı projesi kapsamında devam eden çalışmaların 2014 yılı içerisinde tamamlandığını anlatan Karataş “Göreve başladığımızda belediyemizin büyük bir alt yapı çalışması vardı. Kanalizasyon hatları tamamlanmıştı ancak içme suyu şebekesi, yağmur suyu alt yapısı ve kazılan yolların yeniden asfaltlanması gibi projenin büyük bir bölümü henüz tamamlanmamıştı. İlk önceliğimizi mevcut çalışmaların bir an önce tamamlanmasına verdik. Bu kapsamda 30 kilometre asfalt yapıldı. İki adet içme suyu deposunun inşaatı tamamlandı. 25 kilometre içme suyu hattı döşendi. 5 bin metre yağmur suyu hattı yapıldı. Asfalt yapılamayan sokaklara 20 bin metrekare parke taşı döşendi. Yaklaşık 2 kilometre kaldırım modern standartlarda yenilendi. Ayrıca şehrimize 3 yeni otopark alanı kazandırıldı” dedi.
OSMANCIK’I GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Şehrin temel meselelerine yönelik projeleri adım adım yatırıma dönüştürdüklerini kaydeden Karataş, “Osmancık gibi 30 bin nüfuslu bir ilçenin ne yazık ki 2015 yılında içme suyu yok. 125 yıllık bir belediyeyiz ancak henüz ilçemizin imar planları yok. Plansız, projesiz bir otomobil garajı bile yapılamazken nüfusu her geçen gün artan bir ilçenin plansız bir şekilde büyümesi mümkün olabilir mi? Tarihi problemlerin çözümüne yönelik projelerin ihalelerini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize yılda 2.7 milyon metreküp içme suyu sağlayacak Dereboğazı İçme Suyu Barajının ihalesi 11 Şubat’ta gerçekleştirildi. İlçenin 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planları 12 Aralık 2014’te ihale yapılarak çalışmalara başlandı. Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ilçemize kazandırıldı. Sel baskınlarına köklü çözüm getirmek üzere hazırlanan Taşkın Koruma Projesinin yer teslimi yapılarak yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı.” ifadelerini kullandı.
OSMANCIK’A YENİ BİR KENT VİZYONU KAZANDIRILIYOR
Başkan Karataş, ilçenin eski yerleşim alanlarını kapsayan 160 hektarlık bölgenin riskli alan ilan edildiğini hatırlatarak bu bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığını ifade etti.
İlçe merkezinde kent estetiğini değiştirecek daha modern bir görünüme kavuşacak ciddi düzenlemeler yaptıklarını ve kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastıklarını dile getiren Karataş, “İlçemizin büyük bir kısmını kapsayan 160 hektarlık bölge riskli alan ilan edilmişti. Bu alanda Kentsel Dönüşüm yapılması için bakanlıktan Kentsel Dönüşüm Yetkisini alarak çalışmalara başladık. 18 Aralık 2014’te ihaleyi alan firmaya yer teslimini yaptık ve şu anda bu alandaki yapıların analizi yapılarak Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlanıyor. Kentsel dönüşümle; kullanım ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız riskli yapılar yıkılarak daha geniş sosyal imkanlara sahip, daha düzenli, daha yaşanabilir, yeni yaşam alanları inşa edilecek. Çalışmalar tamamlandığında eski Osmancık tamamen yenilenmiş olacak” şeklinde konuştu.
Başkan Karataş, ilçeye doğalgaz getirilmesi konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Doğalgaz çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Karataş “Proje ve kamulaştırma ihalesini alan firma çalışmayı tamamlayarak dosyayı BOTAŞ’a teslim etti. Önümüzdeki günlerde ilçemize kadar gelecek ana boru hattının inşası ihale yapılacak. Doğalgaz süreci sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Halkımız doğalgaz kullanmaya başladığında şehrimiz hava kirliliğinden büyük oranda arınmış olacak. Bu nedenle doğalgaz Osmancık’ın havasıyla da daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için önem arz ediyor” diye konuştu.
HALKIMIZIN DESTEĞİNE MİNNETTARIZ
İlçeyi geleceğe taşıyacak projeleri Osmancık halkının desteğiyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Karataş, “Osmancık’ı adım adım gelişmiş bir şehre dönüştürecek yatırımları şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her projeyle Osmancık’ın 50 yıllık geleceğini şekillendiriyoruz. İlçemizi çok güzel günler bekliyor. Tabi şehrimizi geleceğe taşıyacak projeleri halkımızın desteği sayesinde başarabiliyoruz. Halkımızın yanımızda olduğunu bilmek bize her daim güç ve şevk veriyor. Mahalle muhtarlarımız sürekli destekçimiz olarak yanımızda. Başta tüm ilçe halkımıza ve muhtarlarımıza bize verdikleri destekle ilçemizin geleceğine sağladıkları katkıdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Karataş, yatırıma hazırlandıkları büyük sosyal alan projelerini de sinevizyon gösterisi ile basına ve muhtarlara tanıttı.