Özelleşme sonrası elektrik dağıtım hizmeti verdiği Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’teki yatırımlarına devam eden Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki yatırım çalışmalarına hız verdi.
Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (Dicle EPSAŞ) Genel Müdürü ve Dicle EDAŞ Şanlıurfa Koordinatörü Neşet Demirbağ, 2015 yılı yatırım planında bulunan Viranşehir ilçesinde incelemelerde bulundu. Demirbağ, ilçe merkezinin yanı sıra Gözlek, Başköy, Anıt, Yarpuz ve Yığımlı köylerinde enerji dağıtım hatlarındaki çalışmalar hakkında bilgi alırken, vatandaşlarla sohbet etti.
YER ALTI MÜJDESİ
Dicle EPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, Dicle EDAŞ Viranşehir İlçe İşletme Müdürü Abdulhalim Sincar ile birlikte önce ilçedeki mahalleleri dolaştı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbağ, incelemeleri sırasında Viranşehir ilçe merkezine kaliteli ve kesintisiz enerji vermek, ayrıca düzensiz yapılmış olan havai hatların neden olduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için dağıtım hatlarının bir kısmının yer altına alınacağı müjdesini de verdi.
ÖRNEK KÖYLERE DESTEK
İlçe İşletme Mühendisi Rıza Demir ve ekibi ile birlikte örnek köy projesi kapsamında Gözlek, Başköy, Anıt, Yarpuz ve Yığımlı köylerine giden Demirbağ ve Sincar, 30 yılı aşkın süredir yenilenmediği belirlenen köy hatlarını, trafoları ve sokak aydınlatma şebekesini inceledi. Köylülerin sorunlarını dinleyen Dicle EPSAŞ Genel Müdürü Demirbağ, bahse konu örnek köylerin elektrik sorunlarını çözmek için neler yapılacağını anlattı. Demirbağ, bu köylerdeki trafoların değiştirileceğini, enerji hatlarının yenileneceğini, sayaçların ücretsiz olarak hane dışına çıkarılacağını, ayrıca aydınlatma ihtiyaçlarının da giderileceğini belirtirken, köylülerden enerjiyi israf etmeden kullanmalarını istedi.
‘İSRAF HARAMDIR”
Dicle elektrik yöneticileri, gözlemler sonrasında Gözlek köyünde köylülerle bir araya geldi. Bir köy odasında yapılan toplantıya Viranşehir İlçe Müftüsü Abdurrakib Aslan ve Viranşehir Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır da katıldı. Köylülerle yapılan sohbet sırasında konuşan Müftü Rakip, israftan sakınmak gerektiğine dikkat çekerek, hangi alanda olursa olsun Allah’ın israf etmeyi haram kıldığını söyledi.