Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitimin her alanındaki katkı ve destekleriyle dikkat çekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara yönelik çalışmalarıyla eğitim camiasından taktir toplayan Korkut, Kuran Kursları içinde çeşitli hizmetler gerçekleştiriyor. Son olarak Abdulkadir Geylani Kuran Kursu’nun halı döşemelerini yenileyen Korkut, kursun fiziki çevresinden kaynaklanan toz ile bağlı kirliliği önlemek için asfalt çalışması yaptırdı. Kurs yöneticisi Recep Terzi, "Taleplerimizi Ali Korkut duydu, kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı eğitimin her alanına uzanan katkı ve destekleriyle geniş kesimlerin taktirini topluyor. Milli Eğitime bağlı okullarda yoksul aile çocuklarının kırtasiye başta olmak üzere eğitim ihtiyaçlarına destek olan Başkan Korkut, okulların eğitim materyalleriyle ilgili taleplerini de geri çevirmiyor. Ali Korkut, okulların yanı sıra ilçenin Kuran Kurslarına yönelik çeşitli destekleriyle öne çıkıyor. Eğitimin her alanda önemli olduğunu söyleyen Ali Korkut, "Bugüne kadar Milli Eğitime bağlı okullarla ilgili çalışmalar yürüttük. Okulların ihtiyaçlarına cevap verdik. Aynı zamanda hafızlar için çabalarımız oldu. Eğitimin toplumumuz için öneminin farkındayız. Bu amaçla Abdulkadir Geylani Kuran Kursu için talepler vardı. Onları memnuniyetle yerine getirdik. Halı döşemelerini yeniledik, hocalarımıza masa sandalye, kurs için dolap tedarik ettik. Kursun çevreden kaynaklanan toz ile birlikte çevre kirliliğine maruz kaldığını gördük. Bunu önlemek için kurs binası çevresini asfaltladık"
YEMEKLİ TEŞEKKÜR
Kuran Kursu yöneticisi Recep Terzi, taleplerinin karşılanmış olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. 10 resmi görevlinin hizmet yaptığı Cami ve Kuran Kursu külliyesinin baştan aşağı havasının değiştiğini ifade eden Recep Terzi, "Belediye başkanımız bazen gelir öğrencilerimizi ziyaret eder, onları dinler. İhtiyaçlarımızı görüp tamamladı. Kurs çevresi toz dumandan geçilmiyordu, pencereleri açamıyorduk. Asfalt yapıldı. Şimdi rahat nefes alabileceğiz. Katkı ve desteği için teşekkür ediyoruz, duacıyız." dedi.
Yakutiye Belediyesinin kurs çevresindeki yolları asfaltlaması nedeniyle çevre site sakinleri döner vurup Ali Korkut ve ekibine yemek ziyafeti verdi. Çevre sakinleri, "Aramızda imece yaptık, döner vurduk, börek ve baklava yaptık. Hanımlarımız tozdan kurtuldukları için severek bunları yaptılar. Şimdi afiyetle ikram ediyoruz. Ali Korkut ve ekibine teşekkür ediyoruz" dediler.