Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri Bitlis’teki esnafları da mağdur etti. Kesintilere tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.
Kentte yaşanan kesintiler nedeniyle trafik ışıkları, reklam panoları çalışmazken, birçok esnaf iş yapamadı. Berber, internet kafe ve fatura tahsilat vezneleri gibi birçok iş yeri yaşanan kesinti nedeniyle işe ara vermek zorunda kaldı. Kesintilere tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar, sorunun çözülmesini bekliyor.
Yaşanan elektrik kesintisinden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirten esnaflardan Hakan Doğan, mağdur durumda olduklarını söyledi.
Sabah saatleri itibarıyla elektrik kesintisinin yaşandığını ifade eden Mehmetcan Oruç ise, kesintiden dolayı iş yapamadıklarını belirtti.
Elektrik kesintisinin nedeni hakkında bilgi sahibi olamadıklarını dile getiren Nihat Koç da, “Cep telefonu ve aksesuarları satış mağazası işletiyorum. Elektrik kesintisinden dolayı sistemlerimiz çalışmıyor ve bu nedenle gün boyunca hiç satış yapamadık” dedi. Kuyumculuk yapan esnaflardan Servet Hakan ise, büyük mağduriyetler yaşadıklarını ifade etti.
Vatandaşlardan Nevzat Turgut da, kar ve yağmurlu günlerde bile elektrik kesintilerine kısa sürede çareler bulunduğunu belirterek, “Şu anda hava çok güzel ve hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen elektriklerin kesik olması tüketicileri üzmüş durumdadır. Türkiye’de elektriği iki kat fiyatla alıp tüketiyoruz. Yine de elektriksiz kalıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle birçok kamu kurumu ve esnaf jeneratörler vasıtasıyla enerji almaya çalışıyor.