Çağatay KENARLI/İSTANBUL,() İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah Sultangazi'de helikopter destekli şafak operasyonu düzenledi. Operasyona Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Havacılık Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 250 polis katıldı.

14 ŞÜPHELİ YASADIŞI ÖRGÜTLE BAĞLANTILI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi ilçesinde özellikle Gazi Mahallesi'nde belirlenen çeşitli adreslere adreslere baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 14 şüphelinin yasadışı örgütle ilişkili olduğu belirtiliyor. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 4 adet tabanca, 4 adet pompalı tüfek ve çok sayıda mermi ile çok sayıda örgütsel doküman el geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı şüphelilerden M.G., T.İ., V.P., S.Ö., E.T., R.Ö., Ç.A., M.Y.'nin DHKP-C eylemlerinde ön saflarda yer alan kişiler olduğu ileri sürülüyor.

3 SOKAK SATICISI YAKALANDI
Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri ise bölgede uyuşturucu satışı yaptıkları belirtilen, "torbacı" diye adlandırılan 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 adet pompalı tüfek, 1 adet tabanca ve yaklaşık 100 gram uyuşturucu bulundu.

HIRSIZLIKTAN ARANAN 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINIDI
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonlar sırasında çevrede bulunan şüpheli kişilere Genel Bilgi Taraması (GBT) taraması yaptı. Bu tarama sonunda hırsızlıktan aranması bulunan 9 kişi gözaltına alındı.

26 ŞÜPHELİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı 9 kişi ise Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.