Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, her ayın ilk haftasında Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ile yaptığı aylık olağan toplantıda ülke gündemini ve sendikal mücadele konularını ele aldı.
Türkiye’de her gün 4-5 işçinin alınmayan tedbirler yüzünden hayatını kaybettiğini belirten Gülnar, “2014 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Her yeni yılın yeni bir umut olduğunu ifade etmek isterim. Geçtiğimiz yıl yaşanan işçi kazalarında 400’e yakın işçi hayatını kaybetti. Evet; ateş düştüğü yeri yakıyor. 2015 yılının iş kazalarının minimuma indiği, taşeronlaşmanın son bulduğu gerek kamu da, gerekse özel sektörde örgütlenmenin önünün açıldığı bir yıl olmasını diliyoruz. Bunun yanında her zaman işçinin, emekçinin hakkını savunan Türk-İş topluluğu olarak yeni kazanımların alınmasında kararlı mücadelemiz sürecek. Emekçinin alın teri kurumadan hakkının alınması konusunda daha da çok çalışacağız" dedi.
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, başkanlar kuruluna katılan sendika başkanlarına ise çiğ köfte ikramında bulundu.