UŞAK Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) 82 yıl önce Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki sahne canlandırılacak.
UTSO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen UTSOFEST Alışveriş Festivali'nin eğlence etkinlikleri, yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Kurtuluş Savaşı'nın sembol fotoğrafı olan 1933 yılında Uşak'ta çekilen Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık fotoğrafındaki sahneyi canlı mankenlerle yansıtarak, şehitleri bir kere daha rahmet ve hüzünle anacak.
UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, "Ekonomiyi canlandırmak için ikincisini yaptığımız UTSOFEST'i festival havasında geçirmek istiyorduk ama şehitlerimiz nedeniyle içimizin yandığı bu ortamda bunun uygun düşmeyeceğini düşünüyoruz. Tüm milli beraberliğimizi vurgulayan ve geçmiş dönemde hangi zorluklarla buralara geldiğimizi hatırlatan etkinlikler yapmamız gerektiğinden 1933 yılında Uşak'ta çekilen Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık fotoğrafının canlandırmasını yapacağız. Cumhuriyetin kuruluşundaki beraberlik ruhunu ortaya koyacağımız bu etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz. Programımız yarın saat 17.30'da belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına kadar sessiz kortej yürüyüşüyle başlayacak. Saat 18.00 ile 19.00 arasında Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık fotoğrafının canlandırması yapılacak. Aynı canlandırma 20.30 ile 22.00 arasında Ata Park önünde gerçekleştirilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI