Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali, 20-26 Nisan tarihleri arasında İstanbul Milli Saraylar Koleksiyonu Müzesi’nde gerçekleşecek.
Dostoyevksi’nin günümüze dek pek çok sanatçıya ilham veren ‘Dünyayı güzellik kurtaracak’ sözü bu kez çocuklara ilham verecek. Dünya edebiyatının büyük ismi Dostoyevski’nin sözünden yola çıkan Bahçeşehir Koleji ‘Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak’ düşüncesini temel alarak düzenlediği 1. Çocuk Bienali’nin temasını ‘Sevgi ve Hoşgörü’ olarak belirledi ve 11-14 yaş arasındaki çocukları sevgi ve hoşgörü temalı eserler üretmeye davet etti. Sanatın bireyler ve toplumlar üzerindeki iyileştirici yönüne vurgu yapmak ve çocukların da bunu erken yaşta kavramalarına katkıda bulunmak amacıyla 1. Çocuk Bienali’ni gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji, çocukları çağdaş sanatın kavramsal gücüyle tanıştırıyor. Bahçeşehir Koleji, çocukların kendilerini ifade ederken farklı düşünme yolları keşfetmelerini, sınırlandırılmalardan kurtularak özgür ve özgün düşünme pratikleri geliştirmelerini de amaçlıyor.
SERGİNİN KÜRATÖRÜ JOCHEN PROEHL
10-14 yaş grubu çocukların birbirinden farklı materyalleri, teknikleri ve sanatsal kavramları harmanlayarak ürettikleri ‘Sevgi ve Hoşgörü’ temalı çağdaş sanat ürünlerinin sergileneceği 1. Çocuk Bienali’nin küratörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Fotoğraf ve Video Bölümü öğretim görevlisi Jochen Proehl yapacak. Daha güzel bir dünyanın ancak sanata ve insanlığa duyarlı nesillerle gerçekleşebileceği inancıyla yola çıkan Bahçeşehir Koleji Çocuk Bienali’nin gelenekselleşerek bir Bahçeşehir klasiği olması ve insanlığın gelişimine olumlu katkılarda bulunabilen nesillerin yetişmesine katkıda bulunması amaçlanıyor.
“BÜYÜK BİR HEYECAN DUYUYORUZ”
Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ Bahçeşehir Koleji olarak 1. Çocuk Bienali’ni gerçekleştirmekten büyük heyecan duyduklarını belirtti. Türkiye’deki tüm kampüslerden öğrencilerin birbirinden iddialı eserler ortaya çıkarmaya başladıklarını söyleyen Dağ, çocuklardaki yaratıcılığın canlı kalması ve daha da gelişmesi için sanat etkinliklerine önem verdiklerini söyledi. Özlem Dağ, Bienal düzenlemenin çok zor olduğunu ancak öğrencilerin ortaya çıkarmaya başladıkları özgün eserleri gördükçe bu zorluğa değdiğini ifade etti.
Türkiye’nin dört bir yanındaki Bahçeşehir Koleji kampüslerinden ve yurtdışından davetli öğrencilerin sevgi ve hoşgörü temalı eserlerinin sergileneceği Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile de birleşerek daha iyi bir dünya için dünya çocuklarını düşünmeye ve üretmeye davet ediyor.