Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı şoförlere kış uyarısında bulundu.
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, kar yağışı ve soğuk havanın bütün yurdu etkisi altına aldığını belirterek, “Kar ve soğuk hava en fazla şoför esnafımızı etkilemektedir. Şoförlerimizin çoğu yük ve yolcu taşıdığı için mecburen yola çıkmaktadır. Bu sebeple şoförlerimizden isteğimiz, seyir halindeyken kış şartlarını mutlaka göz önünde bulundurup ona göre hareket etmelidir. Yola çıkmadan araçlarının lastik, fren, silecek ve ışık donanımını mutlaka kontrol etsinler. Araçlarında zincir, çekme halatı bulundurmalarını istiyoruz” dedi.
Ticari araçlarda kar lastiklerinin mecburi olduğunu ancak hususi araçlarda mecburi olmadığını ifade eden Bakıcı, “Ticari araç kullanan şoför esnafımız kullandığı aracın dört tekerine kar lastiği takıyor. Fakat hususi bir araç sahibi kendileri için kar lastiği mecburi olmadığı için yazlık lastiklerle yola çıkabiliyor ve gelip ticari bir araca çarptığında ticari aracın lastiklerinin kar tipi olması fark etmiyor. Bu sebeple hususi araçlarında mutlaka kar tipi lastik kullanması ve hususi araçlara da kar lastiğinin mecburi olması gerekir. Kar lastiği kullanımında ticari araç, hususi araç ayrımı yanlış bir uygulamadır. Hususi araçların da kar lastiği takması mecburi hale getirilmedir” diye konuştu.
Şoförlerin yolda sabırlı ve hoşgörülü olmalarını isteyen Bakcı, “Kış şartlarında araçlar istediği anda duramayabilir, bu sebeple şoförlerin birbirlerini kontrol etmeleri, birbirlerini zor durumda bırakıp, kazaya sebebiyet vermeden hareket etmeleri ve hoşgörülü davranmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.