Tokat Valisi Cevdet Can’ın eşi Naime Can, kadına şiddet olaylarına değinerek, “Şiddet vicdana sığmaz” dedi.
Tokat Valisi Cevdet Can’ın eşi Naime Can kadın muhtarlarla vali konağında düzenlenen programda bir araya geldi. 8 mahalle ve köy kadın muhtarının yanı sıra vali yardımcısı ve kaymakam eşlerinin de katıldığı programda Can, konuklarına vali konağı bahçesini gezdirdi. Kadın muhtarlarla kaynaşma adına bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Can, bu anlamda mutlu olduğunu belirterek, “Hanımlarla birlikte bahçemiz daha da çiçeklendi. Herkese kapımız açık, bu tür programların devamını getireceğiz. Kadın muhtarlarımızın sorunlarını öncelikle vali beye götürmeleri gerekiyor ama bende bir bayan olarak özelde anlatmak istedikleri sorunları varsa dinler, eşime iletirim” diye konuştu.
Naime Can, kadına şiddet olayları ile ilgili sorulara, “Biz diyoruz ki annelerimiz erkek çocuklarını yetiştirirken bir kızını emanet edebileceği bir erkek yetiştirdiğini bilsin. Biz erkek çocuğumuzu güzel yetiştirirsek gelinimiz de kızımız da şiddete uğramaz. İnşallah bu şiddet olayları ülkemizde yok olur. Güzel ülkemizde ahlakı üst seviyeye getirmek lazım. Onun içinde vicdanlara hitap etmek lazım. Şiddet vicdana sığmaz” şeklinde cevap verdi.
Tokat’ın Erbaa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nurten Çamlıbel, düzenlenen tanışma programında kadın muhtarlar ve kaymakam eşleri ile bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Ev hanımlarının yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra kadın cinayetlerine dikkat çeken Çamlıbel, “Emniyetle bu konuda ister istemez iç içeyiz. Bu anlamda kadına şiddet olaylarında çokça sıkıntı var. Bu arada erkeğin ekonomik gücünün olmayışı eve yansıyor, tartışma çıkınca da kadın mağdur oluyor” diye konuştu.
Tokat’ın Zile ilçesi Acıpınar Köyü Muhtarı Sultan Eş ise vali konağına davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın valimizin eşleri bizleri çaya davet ettiler. Sağ olsun valimiz mükemmel bir insan, bugün eşini gördükten sonra gerçekten o mükemmeliyetin nereden geldiğini anlamış durumdayız. Bizleri çok sıcak, içten karşıladılar. Sorunlarımızı valimize iletiyoruz. Sağ olsunlar bugün eşleri de bizleri dinleyecekler. Köyümüze hizmet etmeye, hizmet almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.