Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Nevruz kutlamaları coşkulu geçti. Binlerce kişinin katıldığı kutlamada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kürt halkının çözüm istediğini ifade etti.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalara, binlerce vatandaşın yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Gülser Yıldırım da katıldı. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından açılış konuşmasını yapan Yüksekdağ, yüzyıllar boyunca Ortadoğu’nun savaş ve sömürü cehennemine dönüştürüldüğünü belirterek, artık yeni bir çağın kapısının açıldığını ifade etti. Bu çağın müjdesini Abdullah Öcalan’ın bir Nevruz gününde verdiğini savunan Yüksekdağ, "İşte bu gün 2015 nevruzunda da artık bütün bölge halklarının kurtuluşu ve zaferi için yeni bir kapı açılmıştır. Karanlık orduları ile geldiler üzerimize IŞİD adını verdikleri o barbarlık çetesini zafere yürüyen ve kazanmak için yola çıkan halkımızın halklarımızın üzerine saldılar yine nice acılar yaşandı bu gün o barbarlar çetesi her yerden pılını pırtını alıp kaçmak zorunda kalıyor. Artık bütün bölge siyaseti bütün dünya siyaseti Kürt direnişi ve mücadelesi ile böbürleniyor" dedi.
İç güvenlik paketine ilişkin eleştirilerde de bulunan Yüksekdağ, şunları kaydetti:
"Kürt sorununu çözmek istiyor musunuz? Adına güvenlik paketini dediğiniz o paketi getirin Nevruz ateşinde yakın. Barışın ve çözümün önündeki en büyük engel devletin silahlarıdır. Devletin silah kullanma yetkisini sınırsızlığını güvence altına alan bu güvenlik paketidir. Çözüm istiyorsanız gelip Nevruz ateşine bu güvenlik paketini atacaksınız. Nevruz ateşinde o paketi yakacaksınız. O paketi yakmayız diyorsanız siz bilirsiniz. Biz yakarız. O paket halkımızın Nevruz ateşinde yek mücadele ateşinde yanıp, kül olacak bunu da çok iyi bilin."
Kutlama, konuşmaların ardından çeşitli müzik gruplarının sahne alması ile devam etti.