İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (HAVZA PLAT) Çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı öncesi stant açtı.
Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (HAVZA PLAT), 28 Nisan Salı günü Ödemiş’te yapılması planlanan ÇED toplantısı öncesi stant açtı. Sivil toplum kuruluşlarına üye vatandaşlar tarafından kurulan dernek, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.
Platform adına bilgi veren Av. Erdem Boyacı, şu ifadelere yer verdi:
"Küçükmenderes havzası dünyanın üç verimli ovalarından bir tanesi. Yılda üç kez ekilip biçilen ürün alınan böylesine bir havzada 2011 yılından bu yana altın madeni kurma girişimleri var. 2011 yılında kurulan Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu o günden bu yanan havzasına sahip çıkmaya devam ediyor. İlk olarak Birgi üzerindeki kestane, ceviz ve kiraz olan dağlarda altın madeni kurmak istediler. Sonra Bozdağlar’da kurmak istediler. Biz karşı çıktık; Ödemişliler herkes yan yana gelerek karşı çıktı ve bugüne kadar bu girişimleri amaçlarına ulaştırtmadık" dedi.