KASTAMONU (AA) - Almanya'nın başkenti Berlin'den, bisikletleriyle 2 ay önce yola çıkan 2 üniversite öğrencisi, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Björn Riemschneider (27) gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Mart'ta arkadaşı Jens Krrieg (31) ile Çin'in Başkenti Pekin'e gitmek üzere bisikletleriyle yola çıktıklarını söyledi. Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geldiklerini vurgulayan Riemschneider, şimdiye kadar 3 bin 175 kilometre mesafe katettiklerini belirtti.

Riemschneider, uzun zamandır hayalini kurdukları bir yolculuğa çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Yeni kültürler tanımak, yeni insanlarla tanışmak ve doğayla baş başa günler geçirmek amacıyla belli bir bütçe ayırdık. Kişi başı 5 bin avro ile bu yolculuğu tamamlamak istiyoruz. Samsun, Trabzon üzerinden Batum'dan Gürcistan'a geçeceğiz ve Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Pakistan, Hindistan ve Nepal'e uğrayarak Çin'in başkenti Pekin'e ulaşmak istiyoruz. Bu süre içerisinde toplam 30 bin kilometre pedal çevireceğiz. Almanya'da Türk arkadaşımız pek fazla yoktu ama Türkiye'de o kadar çok Türk tanıdık ki çok gururlandık. Türkler çok cana yakın ve misafirperver."

Hanönü ilçesinde bir kafede çay içen turistler, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Sinop'a hareket etti.