Mersin Büyükşehir Belediyesi, yapımına başladığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Tulumba Köprüsü ile İstasyon Caddesi etrafında bulunan ağaçları, zarar görmemesi için ileri teknolojiyle sökerek fidanlıkta koruma altına aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin birçok noktasındaki cadde ve bulvarda yenileme ve modernizasyon çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar sırasında etrafta bulunan ağaçların zarar görmemesi ve yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için de ağaçlar sökülüyor. Şantiye sahasında kalan ağaçlar ve çalı grupları, modern iş makineleri ile yıpratılmadan yerinden sökülerek, korunaklı bir şekilde taşınıyor. Daha sonra bu ağaçlar, belirlenen uygun noktalara dikilerek, ağaçların yaşamının devamı sağlanıyor.
Bu çerçevede, Tulumba Köprüsü’nün yıkım çalışması ve yerine yapılacak Battı-Çıktı Projesi ve İstasyon Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında, bu alanlarda bulunan bazı ağaçlar, Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ileri teknoloji ağaç söküm iş makinesiyle zarar görmeden yerinden sökülerek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta koruma altına alındı. Ağaçlar, daha sonra uygun bir alanda yeniden dikilecek.