Türkiye Taekwondo Milli Takımı, 1. Avrupa Oyunları için tüm sıkletlerde kota almayı başardı.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan 1. Avrupa Oyunları’na Türkiye Taekwondo Milli Takımı tam kadro katılacak. Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından açıklanan nisan ayı dünya sıralamasında olimpik 8 sıklette de Avrupa ülkeleri arasında ilk 14 sırada sporcusu bulunan Türkiye, taekwondo branşında tam kadro mücadele etmeye hak kazandı. Türkiye 4 erkek ve 4 bayan taekwondocu ile Azerbaycan’da yer alacak.
Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi taekwondo branşında erkekler 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarı, +80 kiloda Ali Sarı, bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 Furkan Asena Aydın temsil edecek. 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları’nda taekwondo müsabakaları 16-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
ŞAHİN: “ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 1. Avrupa Oyunları’nda en iyi sonuçları almak için çalışacaklarını söyledi.
Başkan Şahin, “İlk defa düzenlenecek olan kıtanın en büyük spor organizasyonu olacak Avrupa Oyunları’na tam kadro katılıyoruz. Sporcularımız, uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri puanlarla tüm sıkletlerde kota olmamızı sağladı. Avrupa Oyunları’nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek başarılı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.