AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 7 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bartın’na AK Parti iktidarında 2 milyar lira tutarında kamu yatırımı gerçekleştirdiklerini, 2 milyar lira tutarındaki yatırımın da halen devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın’da 2 milletvekilliğini de AK Parti’nin kazanması durumunda, Bartın’ın daha güçlü bir konuma geleceğini söyledi. Tunç, 400 milletvekili hedefine Bartın’ın yüzde yüz katkı vererek, ülkemizin demokratik sivil bir anayasaya kavuşmasına katkı sunacağını söyledi.
7 Haziran seçimleri için AK Parti’den 11 aday adayının yarışa katıldığını vurgulayan Milletvekili Tunç, “Temayül yoklamaları, anketler, mülakatlar neticesinde adaylar belirlendi. Ben tüm aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, seviyeli sorunsuz bir süreç yaşadık, her aday adayımız kendisini tanıttı ve gerekli araştırmaların ardından Genel Merkez böyle uygun gördü. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, Allah bizleri utandırmasın, halkımıza layık olabilmeyi nasip etsin” dedi.
Milletvekili Tunç sözlerinin devamında şöyle konuştu:“Ben 8 yıldır Bartın’a hizmet ediyorum, Bartın’a her alanda çok güzel eserler kazandırdık, yeni dönemde de kazandırmaya devam edeceğiz, Meclis’te Bartın’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım, Türkiye’nin önü tıkanmak istendiğinde her defasında Mecliste yasa çalışmalarına aktif olarak katıldım, yeni dönemde de hız kesmeden hem Ankara’da hem de Bartın’da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İkinci sıra adayımız Mustafa Yelkenci olarak belirlendi. Mutafa bey, sanayici, hayırsever kişiliği ile tanınan ve sevilen bir isim, siyasi tecrübesi de var, inşallah güzel bir seçim kampanyasının ardından Bartın halkının teveccühleri ile 2-0 yapacağız. Bartın’ı Ankara’da daha güçlü temsil ettireceğiz, devam eden projelerimizi süratle tamamlayacak, yeni projelerin yeni eserlerin Bartın’a kazandırılması için var gücümüzle çalışacağız.”