Aydın’da çiftçilik yapan 65 yaşındaki Ali Bayram, haberlerde Medicana Konya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş’ü izleyerek, kalp kapak ameliyat olmak için Konya’ya geldi. Kalbinin sol kapağında ciddi bir kaçak ve sağ kapağında da doğuştan bir yırtık olan Bayram kalp kapak onarımı ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Medicana Konya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş, “Bundan bir, bir buçuk yıl önce damar ameliyatı yapmıştık. Bir ay önce aniden meydana gelen nefes darlığı nedeniyle doktora gitmiş. Aydın’ın Söke ilçesinde çalıştığı için oradaymış. Televizyonda da bizi izliyor. Kapak onarımı yaptığımızı da görüyor. Gittiği doktor da kapağında ciddi yetmezlik olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Kapağındaki ciddi kaçığa bağlı olarak nefesi daralıyor, akciğer basıncı yükseliyor. Bunun üzerine Ali amca bizi aradı, geldi ve tekrar inceledik burada. Bütün tespitlerin doğru olduğunu gördük. Anjiyosunu yaptık. İki kalp kapağında da ciddi kaçak tespit ederek onları ameliyat ettik. Açık kalp ameliyatı şartlarında kalp kapaklarının onarımını yaptık. Soldaki mitral kapağında ciddi kaçağı vardı, 4-5 tane farklı teknik kullanarak kapağındaki onarımı tamamladık. Sağdaki kapağında da doğuştan bir yırtık tespit ettik ve onu onardık. Hem sağ hem sol kapağın etrafına bir halka koyduk. Çok güzel oldu. Ameliyattan sonraki ekosunda her iki kapağında da hiçbir kaçak tespit edilmedi. Her iki kapak tamamen iyi kapanıyor” dedi.
Prof. Dr. Görmüş, “Şuan bir ritim problemi yok, kalp kapakları kendi kapakları ve kan sulandırıcı ilaçlar kullanmak zorunda kalmayacak. Bu da onun için ileri hayatında toprakla uğraşan birisi olduğu için iş hayatında sıkıntı olmayacak” diye konuştu.
Daha önce de Prof. Dr. Niyazi Görmüş’e ameliyat olduğunu anlatan 65 yaşındaki Ali Bayram, “Önceden ayaklarımdan şikayetlerim vardı ve ayaklarımı başka doktorlara gösterdim ‘kesilecek’ dediler. Hocam da, ‘ayağın kesilmeyecek, çaresi var’ diyerek ameliyat etti ve bacağımı kesilmekten kurtardı. Şimdi de kalbimde bir sorun çıktı ve Aydın’ın Söke ilçesinden buraya geldim hocama. Niyazi hocamı haberlerde televizyonda izledim. Orada görünce ‘ben kendi doktoruma gideceğim’ dedim ve kalktım buraya geldim” şeklinde konuştu.