Atatürk Üniversitesi’nde e-kampüs çalışmaları kapsamında öğrenciler için düzenlenen belgelerin teknolojik gelişmelere bağlı olarak düzenlenmesi ve hizmete sunulması devam ediyor.
Bu çerçevede, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için boyut, içerik ve güvenlik yönünden yeniden tasarlanan Doktora, Yükseklisans, Lisans ve Önlisans diplomaları mezun öğrencilere verilmeye başlandı.
Yeni diplomalarda, boyut ve içerik tasarımı çalışmaları ile birlikte Öğrenci İşleri Bilgi İşlem ekibi tarafından geliştirilen karekod uygulaması ile diplomaların hem karekod ile hem de doğrulama linki aracılığı ile doğrulanabilirliği sağlandı. 2015 yılının ilk günlerinde başlatılan bu uygulama ile bugüne kadar 6 bin 300 mezun öğrenciye bu özelliklere sahip diploma verildi.
Ayrıca, öğrenci belgesi ile not durum belgesi taleplerinin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden karşılanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 23.350 öğrencinin 42 bin 460 belge talebi elektronik ortamda karşılandı. Söz konusu belgelerin doğrulama linki aracılığı ile doğrulanabilirliği, öğrencilerin kurum ve kuruluşlarla olan işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak.
Yeni tasarım diplomalar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından imzalanarak mezun öğrencilere verildi.