Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında ülke genelinde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli’nin katılımlarıyla İstanbul Kadıköy Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum katıldı.
Üçüncülük ödülünü Aydın milli eğitim camiası adına kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Okullar Hayat Olsun Projesi, okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin; velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer ‘hayat boyu öğrenme merkezi’ ve eğlenme ile dinlenme aktivitelerine imkan veren ‘yaşayan güvenli alanlar’ haline dönüştürülmesini amaçlayan bir projedir” dedi.
AYDIN’IN HEDAFİ 1.’LİK
2012 yılında tüm Türkiye’de başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesinin Aydın’da başarıyla gerçekleştiğini kaydeden Töre, “Sosyal, kültürel, mesleki ve sportif alanlarda yapılan faaliyetler ile pek çok ili geride bırakarak Türkiye üçüncüsü olduk. Eğitimde marka şehir olma yolundaki gayretlerimiz tüm hızıyla devam ederken, üçüncü olmakla yetinmeyerek eğitimde Aydın’ı birinci sıraya taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.