Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi engelliler basketbol takımı-Kızıltepe Engelliler Gücü basketbol takımı maçını izledi. Kösen, burada yaptığı açıklamada, Hollywood’a gitmeye hazır olduğunu bildirdi.
Kızıltepe kapalı spor salonunda oynanan maçta Kızıltepe Engelliler Gücü basketbol takımı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi engelliler takımını 77-33 yendi. Maçta bulunan dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen, Kızıltepe Engelliler Gücü takımına destek verdi.
Kızıltepe ekibinin galibiyetinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kösen, Hollywood’a gitmek için hazır olduğunu söyledi. Kösen, "Yurtdışından bir sinema teklifi gelmişti, şimdilik son hazırlıklar yapılıyor. Bütçe ile ilgili son çalışmalar yapılıyor. Film için hazırım bomba gibiyim. Engelliler maçı için geldik onlara destek olmak için geldik. Biz bunu söylemek istiyoruz insan engelli de olsa birçok şey yapabilir. Hep beraber inşallah başaracağız" dedi.
KIZILTEPE ENGELLİLER GÜCÜ 1. LİG YOLUNDA
Mardin İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kuzu ise, Kızıltepe Engelliler Gücü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi engelli basketbol takımları arasında 2. Lig müsabakalarının son maçının oynandığını söyledi. Kuzu, "Kızıltepe Engelliler Gücü takımımız Play Off maçlarını garantiledi. Antalya’da yapılacak ve 12 takımın katılacağı Play Off maçlarına ilk 4’e girdiği durumda 1. Lig’e çıkacak. Biz bu anlamda Kızıltepe Engelliler Gücü basketbol takımımıza başarılar diliyoruz ve inşallah Kızıltepe’den ilk defa 1. Lig’de bir takım spor müsabakası yapmış olacak" diye konuştu.
Takım kurucusu ve destekçisi İzzettin Taşkın ise, "Kızıltepe Engelliler Gücü 4 yıl önce kuruldu. Hiçbir sponsor olmadan bu takım bu hale geldi. Zorluklar çekiyoruz bu konuda sponsor arıyoruz. Türk milli takımına iki sporcumuzu verdik. Halen kamplarına gidip devam etmektedir. 1. Lig’de oynayan sporcumuz var bunlar buradan yetişmiş bizim çocuklarımızdır. Bu başarıyı artırmamız için özellikle desteğe ve sponsora ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
Kızıltepe Engelliler Gücü Takımı Başkanı Yusuf Taşkın da, kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi.
Kızıltepe Engelliler Gücü takımı Antalya’daki müsabakalarda 1. Lig’e çıkma mücadelesi verecek.