Eskişehir’in, hatta Türkiye’nin en yaşlı usta karikatüristlerinden olan 1927 doğumlu karikatürist Beytullah Heper hala karikatür çizmeye devam ediyor.
1927 yılında Eskişehir’de doğan Heper, 1947 yılında karikatür çizmeye başladı. Beytullah Heper’in, Eskişehir yerel basınında Sakarya, İstikbal, Her Sabah, Saksağan, Çimdik gazete ve dergilerinde, ulusal basında Resimli Hikayeler, Hayat, Dolmuş, Tef, Akbaba, 20. Asır, Hafta, Yelpaze, Kırkbirbuçuk dergilerinde karikatürleri yayınlandı. Oluşturduğu Günlük Spor gazetesinde “Maraton Raşit” adlı bant karikatür tipi uzun süre yayınladı. Eskişehir Ticaret Odası Gazetesinde 1947’den beri ticari konulu karikatürler çizdi. Halen 2 Eylül Gazetesi’nde günlük karikatürler çizen Heper, ilk kişisel sergisini 1961 yılında Eskişehir’de açtı. Bir çok ulusal ve uluslararası karma sergiye katan Heper, İtalya’da “Venedik” konulu yarışmada Özel Ödül (1975), Altın Boynuz Haliç Uluslararası Karikatür Yarışmasında Bronz Boynuz Ödülü (1983), Milliyet Sanat Dergisi Abdi İpekçi Yarışmasında Mansiyon Ödülü (1984) ve 2003 yılında Eskişehir Sanat Derneği tarafından “Onur Ödülü” ne değer bulundu.
Yarım asrı aşan sanat hayatını hala sürdüren 88 yaşındaki Beytullah Heper, boş zamanının kalan kısımlarındaysa, kendi yaşdaşlarıyla bol bol sohbet ettiğini belirtti.