Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı’na atanan Muhammed Akar’ı ziyaret etti.
Kayapınar ilçesinde bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında gerçekleşen ziyarete, Çözüm-Der Genel Başkanı Ervan Ezgin, Başkan Yardımcısı Adil Aydın, Sekreter Halil Yüce ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Çözüm-Der’i yakından takip ettiğini ve en kısa sürede derneği ziyaret edeceklerini söyledi. Akar, "Diyarbakır’ın bütün kent dinamikleri ile ortaklaşa çözüm sürecini başarıyla çözüme kavuşturma hedefi gözetliyoruz. Derneğin bu konuda çabasını ve katkısını bekliyoruz" dedi.
Daha sonra konuşan Çözüm-Der Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, ilerleyen haftalarda diğer siyasi partileri ziyaret edeceklerini belirterek, "Devlet eski devlet değildir. Kürtlerin üzerinden inkar ve politika uygulanmıyor. Asimilasyon oranlarına çok büyük oranda son verilmiştir. Bunu öncelikle görmek lazım. Çok büyük adımlar ve reformlar yapıldı. Çözüm sürecinin baş aktörleri AK Parti ve HDP’dir. İkisinin bu süreci tek başına götürememesi muhakkak ki bünyesinde büyük zorluklar barındırıyor. Bizde bu noktada bedenini taşın altına koymaya hazır olan kefenini giyen bir AK Parti ile beraber muhatap olarak HDP ve diğer partilerinde bu işin altına elini hatta gerekiyorsa bedenini koyması gerekir" diye konuştu.
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennilerinin dilenmesiyle sona erdi.