51.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Denizli-Selçuk etabı sırasında Aydın Büyükşehir Belediyesi ile İncirliova Belediyesi arasında pankart krizi yaşandı.
İncirliova Belediyesi, 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bugün gerçekleştirilen Denizli-Selçuk etabının güzergahında yer alan Aydın İncirliova ilçesi merkezinde bulunan Süleyman Çamlıca Bulvarı Üst Geçidi’ne “Değerli sporcular; İncirin Anavatan’ı İncirliova’ya hoş geldiniz” yazılı pankart astı. İddiaya göre, birkaç saat sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri yolun kendi sorumluluklarında olduğunu ileri sürerek, üst geçitte asılı olan İncirliova Belediyesi’ne ait pankartı indirip, yerine “İncirin anavatanı Aydın’a hoş geldiniz” yazılı başka bir pankart astı. Pankartlarının indirildiğini fark eden İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Baki Aslantaş ve belediye çalışanları Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin astığı pankartı indirince tartışma çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç ile İncirliova Belediyesi çalışanları arasındaki tartışma sırasında İncirliova Belediye Başkanı Kale’nin büyükşehir belediyesi tarafından duraktaki billboarda asılı olan ve her iki belediyenin görevlerini yazan bir afişi yırtınca gerilim daha da arttı. Yaklaşık 10 dakika süren tartışmanın ardından taraflar olay yerinden ayrıldı.
Gerginlik sonrası İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Baki Aslantaş ile çok sayıda vatandaş indirilen pankartı ellerinde tutarak, bisiklet turuna katılan sporcuları alkışladı. Bisikletlerinin vatandaşların alkışlarının arasında geçişinin ardından büyükşehir belediyesi ekipleri, yerdeki pankartlarını kaldırdı.
İncirliova halkına saygısızlık yaptığını iddia eden İncirliova Belediye Başkanı Baki Aslantaş; “İncirliova Belediye Başkanlığı olarak sadece nezaket istiyoruz. Belediye Başkanlığımıza ait pankartın hiçbir gerekçe gösterilmemek ve bizlere bilgi verilmeden iplerinin kesilerek indirilmesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yakışmamıştır. Biz onların himayesinde olan bir ilçe belediyeyiz. İncirliova Belediyesi olarak İncirliova Halkı adına Büyükşehir Belediyesi’nden biraz sevgi ve nezaket istiyoruz” dedi.