Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, 2015-2016 sezonunda geçerli olacak yeni yabancı kuralını değerlendirdi. Yarsuvat, “Bütün yapılan planlama, Türk futboluna, Türk genç futbolcular yetiştirmesini sağlamaktır” dedi.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat, TFF’nin yeni yabancı kuralını değerlendirdi. Türk oyuncularının yetişmesi için düzenlenmiş bir karar olduğunu dile getiren başkan Yarsuvat, “Yasaklar koymak suretiyle yabancıların Türkiye’de oynamasına mani olunmasının doğru olmadığı düşünülmüştür. Altyapıdan yetiştirilen Türk oyuncular için teşvik sistemi de getirilmiştir. Bütün amaç Türk oyuncuların adedini arttırmaktır. 28 oyuncu tescil edilecektir. İsterse 14’ü Türk, isterse 14’ü yabancı olabilir. İsterlerse 28’ide Türk olabilir. Buna mani yok. 18 oyuncu esame listesinde bulunacaktır. Bunların içinde 11’i de yabancı olabilir. Bütün yapılan planlama Türk futboluna Türk genç futbolcular yetiştirmesini sağlamaktır. İstikbal bakımından çok yerinde görüyorum” dedi.
Başkan Yarsuvat, transferle ilgili sorulan soru üzerine, "Transfer dönemi başlayacak ama bizim takım çok iyi. Yeni bir transfer almayı düşünmüyoruz. Olursa birkaç tane oyuncu alabiliriz. Şu anda bir transferimiz yok” cevabını verdi.