Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından””En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir” konulu eğitim projesi 100. Yıl Ortaokulunda yapılan eğitimle başladı.
Eğitim toplantısına İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Eğitimde Veteriner Hekim M. Fikri Boyacıoğlu, Güvenilir Gıda konulu sunumunda öğrencilere gıda alışverişlerinde satın alınan ürünlerde dikkat edilmesi gerekenler ve ALO GIDA 174 ihbar ve şikayet hattı hakkında bilgiler verdi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Eğitim projesinin başlangıç olarak İl merkezinde bulunan ortaokullarda her okulda en az bir sınıfta olmak üzere planlanmıştır. ’En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir’ projesi ile gıda güvenliği bilincinin geliştirilmesi için gıdada güvenlik kavramının üretimden tüketime kadar olan süreçte tüm toplum tarafından benimsenmesi, insan ve toplum sağlığının korunmasına katkıda bulunarak gıda güvenliğinin gündemde tutulması, yaygınlaştırılması, tüketicilerin güvenli ürün ve hizmetleri talep etmesinin sağlanması hedeflenmektedir. İl Müdürlüğü olarak Gıda güvenliğinin temel ilkelerini okullardan başlayarak tüm öğrencilerimizde güvenilir gıda bilinci oluşturmak bunu tüm tüketicilere anlatmak, öğretmeye çalışmak öncelikli hedefimiz olup, çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecektir" denildi.