Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Akdağ Gençlik Projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Ladik Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşü’ne katıldı.
Ladik Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Doğa Yürüyüşü büyük ilgi gördü. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de katıldığı yürüyüş kapsamında,Ladik Göl Tesisleri’nde toplanan vatandaşlar, 6 kilometrelik güzergah boyunca doğanın keyfini çıkardı.
TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ GEZDİLER
Başkan Osman Genç ve yürüyüşe aileleriyle birlikte katılan doğaseverler, Ladik Gölü kenarındaki Gülabdal Tekkesi’nde güzel bir gün geçirdi. Yürüyüş kapsamında doğa severler, Akdağ, Ladik Gölü, Hamamayağı, Seyit Ahmet Kebir, Gül Abdal Tekkesi, Osman Efendi Konağı gibi tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı buldu.
SAMSUN’UN TURİZM DEĞERİ YÜKSEK
Samsun’un muhteşem doğal güzelliklere sahip olduğuna işaret eden Başkan Osman Genç, "Samsun’umuz doğal güzellikler bakımından önemli turizm potansiyeline sahip. Sadece Ladik’te bile Akdağ, Ladik Gölü, Hamamayağı ve tarihi, kültürel yerler başlı başına birer turizm değeri. Keza Bafra ve Vezirköprü gibi diğer ilçelerimizde de turizm değerlerimiz fazla. Samsunlular olarak bunları mutlaka turizme kazandırmalıyız" dedi.