Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Van Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, artık ihbarcılığın, muhbirciliğin, insanlara kumpas ve tuzak kurmanın eski Türkiye’de kaldığını belirterek, "Yeni Türkiye’de özgürlükler var, bireysel yasaklar ve yasakları savunanlara yer yok, iftira ve çamur atanlara yer yok. Halkımız doğru yazan ve doğru yapanları artık çok iyi tanıyor. Artık her şey için son sözü hukuk söylesin" dedi.
Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında şahsı ve partisiyle ilgili çıkan asılsız haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, daha önce 8 Kasım 2014 tarihinde yapılması ön görülen Tuşba İlçesi 1. Olağan Genel Kongresi’nin durdurulması ile ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdiğini hatırlattı. Ancak daha sonra bazı çevrelerin asılsız ve yanlış bilgi ve belgelerle kamuoyunu aldatmaya yönelik açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Şabu, bu bilgi ve belgeleri veren ve yazanların her gün sosyal medyada iftira ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Şabu, "Ayrıca son açıklamaları ile de bir takım kurum ve siyaset ilişkilerinde bahsederek muğlak ifadeleri ile bizleri töhmet altında bırakarak kamuoyunda küçük düşürmeyi amaçladırlar. Unutmasınlar ki hiç kimsenin siyasi şahsiyeti ve izzet-i nefsi bu kadar ucuz değildir. Konum ve görevleri ne olursa olsun hiç kimse başkasına hakaret etme ve iftira atma imtiyazına sahip değildir" ifadelerini kullandı.
Gerek önceki yazıları ve gerekse son köşe yazıları ile şahsına ve partisine yönelik yapılan saldırı, asılsız iddia ve iftiraların hesabını hukuk önünde verileceklerini vurgulayan Şabu, herkesin iddialarını ispatlamakla mükellef olduğunu belirtti. ’Basının da bir ahlakı sınırı ve seviyesi olmalıdır’ diyen Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, "Basın ahlakı diye bir düstur vardır. Basın halkı doğru bilgilendirme aracı olmalıdır. Basın kendi başına buyruk bir anlayışla, ’Çamur at tutmasa da izi kalır’ zihniyeti ile insan onuruna yakışmayan haberlerin aracı olmamalıdır" şeklinde konuştu.
27 Aralık 2014 tarihindeki yapılan kongrelerine başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olmak üzere eski ve halen görevlerinde bulunun 8 milletvekili, AK Parti Van İl Başkanı, 12 ilçe başkanı, 2 belediye başkanı ile onlarca sivil toplum kuruluşu başkanı ile partiye gönül vermiş halktan oluşan bin 200 davetlinin katıldığını söyleyen Şabu, "Bu kadar yoğun katılımın olduğu ve Sayın Bakanımız, il başkanımız, belediye başkanımız ile 4 milletvekilimizin konuşmalarından bir tek kelime dahi bahsetmeyenler iki misafirimizi cımbız ile çekerek haber konusu yapanlarının ne kadar iyi niyetli olduklarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu görkemli kongremizin bazı çevreleri rahatsız edebileceğini tahmin ediyordum. Fakat bir takım basın mensuplarının buna alet olmasını manidar buluyor ve anlamakta güçlük çekiyorum. 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası ile Siyasi Partiler Yasası’nı kendilerine göre yorumlayarak hukukun yerine kendilerini koyarak insanları mahkum etmeye çalışanların ne kadar iyi niyetli olduklarını yine kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Amaçları için kimleri istismar etmeye çalıştığı çok açıktır. Galiba 28 Şubat’ın Reha Muhtar’larının bir başka versiyonunu yeniden Van’da görüyoruz. Reha Muhtar akşam haberlerinde ’İltica var Fadime Şahin ile Müslüm Gündüz yakalandı. Bu hükümetin gitmesi lazım’ derdi. 28 Şubat’ta hükümeti düşürmenin gerekçelerinden biri de bu idi. Galiba birileri Tuşba teşkilatımızın gitmesini istiyor, 28 Şubat’a da az bir zaman kaldı ki bunun hazırlığını yapıyorlar" diye belirtti.
Artık ihbarcılığın, muhbirciliğin, insanlara kumpas ve tuzak kurmanın eski Türkiye’de kaldığının altını çizen Şabu, yeni Türkiye’de kişi hürriyeti olduğunu kaydederek, "Yeni Türkiye’de özgürlükler var, bireysel yasaklar ve yasakları savunanlara yer yok. İftira ve çamur atanlara yer yok. Halkımız doğru yazan ve doğru yapanları artık çok iyi tanıyor. Artık her şey için son sözü hukuk söylesin" şeklinde konuştu.