AK Parti Van Milletvekili aday adayı Abdulahat Arvas, haziran ayında yapılacak olan milletvekili seçimleri öncesinde dur durak demeden çalışıyor.
Çalışmalarına ilçeleri ziyaret ederek başlayan Arvas, Van merkezde bulunan esnafları, Sivil Toplum Kuruluşlarını, dernekleri ve odaları ziyaret ederek halktan destek istiyor. Bir taraftan gönüllü ekipleri de mahalle, köy, ilçe demeden kapı kapı gezip Abdulahat Arvas’ın tanıtımını yaparak projeleri hakkında halkı bilgilendiriyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Arvas, "Bölgemizde toplumsal barışın tesis edilmesi, ekonominin güçlenmesi, istihdamın sağlanması, sınır ticaretinin bölge esnafını tatmin edecek düzeye ulaşması ve sınırın transit geçişe açılması gibi konular ilimiz ve hatta çevre illerimiz için bile büyük önem arz etmektedir. Van bir serhat şehridir. Bu coğrafi konumu ilk bakışta dezavantaj gibi görünse de aslında tam tersine büyük bir avantajdır. Çünkü: İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülkeye sınır konumundadır. Bunu çok iyi analiz etmek ve değerlendirmek gerekir. Ben yıllardan bu yana sınır ticareti için emek sarf eden, proje üreten raporlar hazırlayan ve sürekli gündemde tutmaya çalışan biriyim. İnsan vücudunda en önemli organ kalp ise bölgesel huzur ve refahında en önemli organı ekonomi ve istihdamdır" dedi
Bu konuların yerelde çözülecek meselelerin olmadığını ifade eden Arvas; "Bu yüzden biz halkımızdan yetki istiyoruz. Halkımıza kendimizi daha iyi ifade etmek adına gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizi yalnız bırakmayan tüm sevenlerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.