İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı kınayan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, bir insanı öldürmenin kainatı öldürmekle eşdeğer olduğunu söyledi.
Mardin’de yargı mensupları, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesini düzenledikleri törenle kınadı. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, hakim, savcı, avukat, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel birer konuşma yaptı.
Yapılan saldırının ülkenin huzuruna ve devletin varlığına yapıldığını kaydeden Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, merhum savcı Kiraz’ın şahsında adaletin temeli olan mülke yönelik bir saldırının gerçekleştirildiğini söyledi. Ateşin düştüğü yeri yaktığına dikkat çeken Vali Koçak, “Merhum savcımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.
Bir insanı öldürmenin kainatı öldürmekle eşdeğer olduğunun altını çizen Vali Koçak, insanlığa yapılan bu saldırıyı nefretle kınadığını ifade etti. Vali Koçak, "Şehadet herkese nasip olmuyor. Aslında bu teröristler merhum savcımıza bir kötülük yapamadılar, insanlığa bir kötülük yaptılar. İnsanlık suçu işlediler. Bu insanlık suçunu işleyenler cezasını gördüler, onun arkasındakiler de muhakkak adaletimizin karşısında hesap vereceklerdir" diye konuştu.
Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, özverili çalışmalarıyla adaletin terazisini dengeye tutmaya çalışırken kendi makam odasında önce rehin alınan, daha sonra hunharca katledilen savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı Mardin merkez ve mülakat adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılar adına nefretle lanetlediklerini dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından tören Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un yaptığı dua ile sona erdi.