Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ı anmak ve kadına şiddeti kınamak için Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan Bodrumlu gençler, tiyatrolu protesto gösterisi gerçekleştirdiler.
Pazartesi günü yaptıkları protesto gösterisinin ardından Bodrum Belediye Meydanı’nda yeniden toplanan gençler kısa bir tiyatro gösterisiyle hem Özgecan Aslan’ı andılar hem de kadın cinayetlerini kınadılar.
Meydan da toplanan gençler ilk olarak büyük bir çember oluşturdular. Çemberin köşelerinde bekleyen biri kız biri erkek toplam 14 genç oyuncu ‘Sessiz Çığlık’ ismini verdikleri oyunu sergilemeye başladılar. Yerlerde sürükledikleri kızları meydanın ortasına fırlatan erkek oyuncular köşelerine çekilirken kızlar soğuk havaya rağmen yerde yatarak beklediler. Son olarak yerde yatan kızları tekrar temsili şekilde döven erkek oyuncular daha sonra oyunlarına son verdi.
Oyunu yöneten uygulamalı tiyatro öğretmeni Aylin Önder sergiledikleri oyunla ilgili şunları söyledi: "Bugün Özgecan’a ve kadına şiddete yönelik elimizden geldiğince öğrenci arkadaşlarımızla gerçekleştirmek istedik. Çok kısa, kadına şiddetin olduğu yerde aslında söylenecek fazla bir şey yok. Sözün bittiği yer olduğu için bizimde söyleyecek birşeyimiz yok aslında. Kadına şiddeti kınamak için küçük bir gösteri yapmak istedik”
Genç tiyatro oyuncusu Eda Suyabatmaz’da meydan da olma amaçlarını şu şekilde açıkladı: “Bugün burada olmamızın amacı, ne kadar sesimizi duyurabiliriz bilmiyorum ama kadına şiddete dur demek istiyoruz. O yüzden ‘Sessiz Çığlık’ isimli küçük bir oyun sergilemek istedik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”
Protesto gösterisi, genç protestocuların yanlarında getirdikleri afişleri hep beraber tek tek okumalarıyla son buldu.