İstanbul Ataköy’de 8 Şubat 2015 tarihinde bıçaklanarak öldürülen Ömer Fatih Öztürkler (17) yakınları, cinayet zanlısının yakalanmasını istedi.
Ataköy’de 12 gün önce bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler’in katil zanlısının yakalanamaması yakınlarını sokağa döktü. At Heykeli önünde ellerinde Ömer Fatih Öztürkler’in pankartlarıyla toplanan yakınları ve vatandaşlar, slogan atarak Fatih’in katillerinin biran evvel adalet teslim edilmesini istedi.
17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler’in yengesi Aygül Öztürkler, gözyaşı dökerek isyan etti. Aygül Öztürkler, “Bir milletvekilinin bir çocuğu öleydi. Milletvekilinin bir çocuğu şehit olaydı, birisi öldüreydi. Gece gündüz bu Türkiye yatmaz ayağa kalkardı. Ama bizim ciğerimiz yanıyor. Hiç kimse ayaklanır, hiç kimse bize cevap vermiyor. Bizim 15 gündür çocuğumuz toprakta yatıyor. Onun katilleri de elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Lüks villalarda yatıyor. Allah’ım kabul etmesin. Eğer Türkiye’de bize ses vermese Bu Türkiye’yi Müslümanlıktan da çıkarıyorum. Burası Müslüman bir ülke bu nasıl bir devlet? Bir milletvekilinin çocuğu ölseydi, burnu kanasaydı biz duymadık hiç hep garibanların, hep vatandaşların çocuğunu öldürüyorlar” diyerek sitem etti.
“POLİSİ SIRAYA DİZDİ BU TÜRKİYE”
Polisin sıraya dizildiğini hatırlatan Aygül Öztürkler, şunları kaydetti:
“ Bir milletvekilinin yeğenine polis bir şey söylemişti diye, televizyonda polisleri sıraya dizdi. O polisi o çocuğa teşhis ettirdi. Polisi sıraya dizdi bu Türkiye, polisi. Ama benim çocuğum kara toprakta yatıyor. Hiç kimse sesini duyurmuyor. Hiç kimse bir şey yapmıyor.”
Yapılan konuşmaların ardından At Heykeli önünde toplanan kalabalık bir süre slogan attı. Kalabalık Öztürklerin katillerinin biran evvel yakalanmasını istedi. Daha sonra Ömer Fatih Öztürkler için fatiha okuyan kalabalık sessizce dağıldı.