Ünye Ticaret Borsası tarafından yapılan satış salonu çalışmalarında sona gelindi.
Satış salonunun hizmete açılması ile birlikte, üretici mahsulünü borsada denetimden geçirerek ürün özellikleri ekranda görecek ve bu sayede ihale sitemi gibi fiyatı arttırabilecek.
2014 Kasım ayında yeni binasına taşınan Ünye Ticaret Borsası, bina içerisindeki yapım çalışmalarında son aşamaya geldi. Kısa bir süre önce meclis toplantı salonunu modern bir şekilde dizayn ettiren borsa yönetimi, 120 kişi kapasiteli satış salonu çalışmalarını tamamlamak üzere. Salon aynı zamanda çok amaçlı konferans salonu olarak da kullanılacak.
Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, “Mart ayı sonunda bitirilmesi hedeflenen satış salonu ile borsa binasının yapım çalışmaları son bulacak. Bina içerisinde zemin kat sergi salonu, 1. kat hizmet katı, 2. kat başkanlık ve meclis toplantı salonu, 3. kat satış salonu satıcı bölümü ve 4. kat satış salonu alıcı bölümü olarak hizmet verecek. Zirai ürünler ve bölgede en çok işlem hacmi olan fındık mahsulü, yeni yapılan satış salonunda alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek ürünün daha iyi pazarlanmasında rol oynayacak. Üretici mahsulünü Borsa binasında denetimden geçirmesinin ardından, ürün özellikleri ortaya çıkacak. Alıcı ve satıcı ürünün özelliklerini ekranlarda aynı anda takip ederek bilgi sahibi olabilecek ve kaliteli satış gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ürün özelliklerini ekranda gören alıcılar ihale sitemi gibi fiyatı arttırabilecek. Yeni binamızla üyelerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet veriyoruz. Çalışmaların sonlanmasıyla eksiğimiz kalmayacak. Yine, yeni binamızda misafirlerimizi daha iyi ağırlama imkanımızın yanı sıra, Ticaret Odası ile komşu oluşumuz büyük avantaj sağlıyor. Bizlerle işi olan üyelerimizin aynı zamanda Ticaret Odasında da işlemlerini bir arada yürütüyorlar ve vatandaşlarımız açısından zaman kaybı önlenmiş oluyor” diye konuştu.