Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ilçe ziyaretleri kapsamında Kemah ilçesini ziyaret ederek Gülabibey Hamamı ve Etüt Merkezi açılışlarını gerçekleştirdi.
Yetkili kurum amirlerinin ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreninde Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek tarafından Kemah ilçesinin tanıtımı için hazırlanan slayt gösterisi yapıldı. Tarihi hamamda yapılan slayt gösterisinin ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı etüt merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılışların ardından Vali Kahraman ve beraberindeki heyet İlçe Belediye Başkanlığı ile Kemah Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Hayrettin Çiçek’den ilçe hakkında ve kurumların çalışmaları hakkında brifing alan Vali Kahraman, ilçenin sorunları ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.
Erzincan’daki tarihi eserlerin turizme kazandırılması ve dolayısıyla Erzincan’ın tanıtımı ve kalkınması amacıyla Valilik girişimleri sonucu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi Gülabibey Hamamının yenileme çalışmaları tamamlanarak; Valilik koordinasyonunda hazırlanan Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) projesi kapsamında; Kültür Evine dönüştürülerek yöre halkının ve turistlerin hizmetine sunuldu. Kültür Merkezi 1. Katında açılan ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı etüt merkezinde ise hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplam 60 öğrencimize hizmet verecek kapasiteye hitap edeceği öğrenildi.
Toplantı ve ziyaretlere İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sedat Uzuncezar, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz’ında bulunduğu kurum müdürleri katıldı.