Uğur DEMİRKIRDI/DÜZCE, () - 2 yıllık aranın ardından tekrar takıma dönen Miroslav Stoch, bu süreçte Fenerbahçe'yi özlediğini ve sarı lacivertli forma altında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıkmayı hayal ettiğini söyledi. Eskisinden daha fazla çalışması gerektiğinin farkında olduğunu ifade eden Slovak oyuncu, en büyük dileğinin Fenerbahçe'de kalabilmek olduğunu belirtti.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Miroslav Stoch, FB TV'de yayınlanan "Günün Röportajı" programına konuk oldu. Stoch, kamp çalışmalarından Fenerbahçe'den ayrı kaldığı sürece kadar, bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"Umarım burada kalırım, kalıcı olabilirim"

2 sezondur PAOK ve Al Ain takımlarında kiralık olarak oynayan Stoch, "Fenerbahçe'de taraftar ve kulüple iyi ilişkiler kurdum. 2 yıllık aranın ardından tekrar burada olmak güzel. Umarım burada kalırım, kalıcı olabilirim" diye konuştu.

"Antrenmanlar son derece keyifli geçiyor"

Ardından kamp çalışmalarına değinen Slovak oyuncu, "Burası çok güzel tesis. Çalışmalar şu ana kadar fazlasıyla olumlu geçiyor. Topla çalışıyoruz ve son derece keyif aldığımız antrenmanlar yapıyoruz. Umarım her şey, hepimiz için güzel olur" temennisinde bulundu.

"Her zaman Fenerbahçe maçlarını takip ettim"

Al Ain forması ile geride bırakılan 2014-2015 sezonunu değerlendiren Stoch, Fenerbahçe maçlarını da takip ettiğini söyledi. "Geçtiğimi sezon iyi geçti diyebilirim. Takımımın şampiyon olmasında katkıda bulunduğum güzel bir sezon oldu. Goller attım, takımın hedeflere ulaşmasında katkıda bulundum ve güzel bir sezonu tamamladık. Fenerbahçe ilgili kısma gelecek olursak; canlı izleme şansım olduğunda her zaman maçları takip etmeye çalıştım. Canlı izleyemediğim zamanlarda ise özetleri ve tüm golleri izledim. O yüzden hep gözüm üzerlerindeydi" diyen 26 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'ye olan özlemini de şu ifadelerle dile döktü:

"Her anlamıyla Fenerbahçe'yi özledim. Özellikle stadımız dolu olduğunda inanılmaz bir atmosfer oluşuyor. O atmosferi de fazlasıyla özlediğimi belirtebilirim. Şu andaki düşüncem tekrar o stada çıkabilmek. Stada adım atabilmenin hayalini kuruyorum. Umarım yakın zamanda böyle bir fırsat bulup, o sahaya çıkabilirim."

"Değişen yabancı kuralının ligdeki tüm kulüpler için olumlu olacağını düşüyorum"

Değişen yabancı kuralı ve oluşak rekabet ortamı ile ilgili soruya da Stoch, "Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde sadece yabancı oyuncular açısından değil tüm oyuncular arasında büyük bir rekabet olur. Büyük kulüplerin doğası gereği böyle rekabetler her zaman olmuştur. Yabancı kuralı değiştiğinde ve yeni halini aldığında bundan haberdardım. Bu kuralın ligdeki tüm kulüpler için olumlu olacağını düşüyorum. Ligin kalitesinin artacağına ve daha etkili, daha çekişmeli bir lig haline geleceğine inanıyorum. Bütün takımların artık yurt dışından daha fazla ve daha iyi oyuncular getirebileceklerini düşünüyorum. O yüzden bu gelişmeyi Türkiye Ligi açısından son derece güzel görüyorum" yanıtını verdi.

"Transferlerin hepsi kaliteli ve iyi oyuncular"

Takıma yeni katılan isimlerin hepsinin birbirinden değerli oyuncular olduğu yorumunu yapan milli oyuncu, "İmza atmış oyuncuların hepsi kaliteli ve iyi oyuncular. Umarım bu takıma fazlasıyla yardımcı olabilirler ve özellikle takım ruhu oluşturabiliriz. Aramıza birkaç arkadaşımız daha katılabilir, eğer öyle olursa onların da bu takıma faydası olacak yüksek kaliteli isimler olacağını biliyorum. Yeni transferlerimizle birlikte umarım her şey bizim için iyi olur" diye konuştu.

"Yapmamız gereken en iyi şekilde çalışmak"

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına kadar hazır olmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Stoch," Yapmamız gereken en iyi şekilde çalışmak. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız ilk maçın da zorluğunun farkındayız. O maça hazır olmak için elimizden geleni yapacağız. İlk rakibi eleyip play-offlara da kalabiliriz. Bizi bir tur daha bekliyor ve orada daha zor rakiplerle karşılaşacağız. Üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

"Agresif, hızlı ve hücum futbola oynayan bir takım göreceğiz"

Hocanın çalışma prensiplerinden bahseden ve takıma oynatmak istediği oyun anlayışına değinen Stoch, "Burada 2. günüm. Takımı daha agresif görüyorum. Hocamız herkesi her an itmeye, herkesi her an en iyisi olmaya zorluyor. Bunlar hücum futbolu oynamayacağımızın sinyalleri. Hep önde basmamızı ve agresif olmamızı istiyor. Tüm oyuncuları bu işe katmaya gayret gösteriyor. Herkesi her zaman buna zorluyor. Agresif, hızlı ve hücum futbola oynayan bir takım göreceğiz gibi gözüküyor. İlerleyen günlerde bu tabloyu daha net göreceğiz"

"Çok daha fazla çalışmam gerektiğinin farkındayım "

Kendisine her daim destek veren taraftarlar için ise ayrı bir parantez açan Miroslav Stoch, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Bana verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Desteklerini her zaman hissettim. 2 yıldır başka takımlarda futbol oynuyorum. Oralardayken bile bana daha iyi çalışmam için güç veren bir Fenerbahçe taraftarı vardı. Desteklerini hissettim ve onların desteğiyle daha fazla çalışmalarımı sürdürdüm. Şimdi buradayım ve onların desteklerini hissetmeye devam ediyorum. Farkındayım, öncekinden çok daha fazla çalışmam gerekiyor. Daha fazlasını vermek zorundayım. Umarım bu desteklerini sürdürürler. Onlar için daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Umuyorum ki en büyük dileğim de bu; bu takımda kalabilirim. Onların desteği ile onlara takım halinde kupalar hediye edebiliriz."