BURSASPOR teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşılaşmasına değinirken, "Oyuncular için güzel bir fırsat. Alacağımız galibiyetin bize katacağı değerin farkındayız" dedi.
Ertuğrul Sağlam, pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe maçı için Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Çok önemli bir takımla karşılaşacaklarına dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, şu değerlendirmede bulundu:
"Gerçekten kadrosunu önemli futbolcularla takviye etmiş, lige de iyi başlamış şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu gibi karşılaşmalarda oynamak bir takım için zaman zaman kolay olabiliyor ama rakibin gücü ve atmosferi göz önüne aldığımızda zorlu bir ekip ve zorlu bir atmosfer bizi bekliyor. Bu gibi karşılaşmalarda için oyuncularını çok fazla motive etmeye olayın ciddiyetini anlatmaya çok fazla gerek kalmıyor. Oyuncular için de güzel bir fırsat."
"LİGE KÖTÜ BAŞLADIK
Fenerbahçe karşısında ortaya koyacakları maçta mücadele, olumlu futbol ve alacakları bir galibiyetin kendilerine katacağı değerlerin farkında olduklarını belirten Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:
"Biz geçiş süreci yaşıyoruz. Bir adaptasyon dönemindeyiz. Bir çok oyuncusunu değiştirmiş, kadrosunu önemli ölçüde kaybedip yerine yenilerini almış bir takımın alacağı iyi sonucun moral ve motivasyonunu artırmasına katkı sağlayacağı ortada. Bu yüzden Fenerbahçe karşılaşmasını güzel bir fırsat olarak değerlendirip hem de ligdeki puanımızı artırıp üst sıralara çıkmak hem de adaptasyon sürecini bir an önce tamamlamak istiyoruz."
YENİLMELERİNİN ETKİSİ
Fenerbahçe'nin dün UEFA Avrupa Ligi'nde 3-1 yenildiği Molde maçını da hatırlatan Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe'de bu mağlubiyetin etkileri ne olacak. Bunu hafta sonu göreceğiz. Bir önceki oynadığı karşılaşmanın etkilerinden çok pazar günkü maçı etkileyecek en önemli etken de bizim orada futbol adına ortaya koyacağız değerler ve üretkenlik olacak. Rakibin içinde bulunduğu durumdan ziyade bizim neler yapacağımız belirleyici olacak."
"İLK DEFA TAM TAKIM OLARAK ÇALIŞABİLDİK"
Bu hafta ilk kez tam takım olarak çalışabilme imkanı bulduklarını, bunun olumlu etkisini antrenmanlarda görmeye başladıklarını dile getiren Ertuğrul Sağlam, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu durumun oyun içinde katkı sağlayacak düzeye geldiğine yürekten inanıyorum. Bunu zaman içinde halletmemiz gerekiyor. Dışarıdan oyuncu getiriyorsunuz, 2 gün sonra çok iyi oynasın, beklentisi var. Öyle bir şey yok. Alt mahalleden üst mahalleye taşındığımızda bile iki üç ay kendimize gelemiyoruz. Yeni arkadaşlarımız da bu sıkıntıların yaşanması çok doğal. Hepsi çok karakterli yetenekli oyuncular."
"SABIR VE İSTİKRAR SORUNUMUZ VAR"
Bursaspor camiasının biraz daha sabırlı ve bu gerçekler ışığında olaya bakmasını da sözlerine ekleyen Ertuğrul Sağlam, bu kohuda şöyle dedi:
"Var gücümüzle bu takımın Bursasporluları mutlu edecek gururlandıracak düzeye gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süre içinde bizle beraber olan insanların sabrına hoş görüsüne ve desteğine ihtiyacımız var. Bu 4 haftada bize destek olan, moralimizi artırmaya çalışan insanlar da oldu ama tam tersi düşünenlerde oldu. İnşallah bu takımla çok daha iyi yerlere geleceğiz."
Antrenmanda Josue'nin belinde sorun olduğunu, ama takımda sakatlık bulunmadığını vurgulayan Ertuğrul Sağlam, Sivok'un da takımla çalıştığını, tam kadro hazırlıklara devam ettiklerini kaydetti.
STOCH MESELESİ
Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçında Stoch'un anlaşma gereği oynayamayacak olmasını 'garip' karşılayıp karşılamadığının sorulması üzerine şunları söyledi:
"Bence garip değil. Yani ülke olarak futbola bakışımız, olayları değerlendirme biçimi, futbol kültürümüz ve taraftar yapımız bu olayı bu şekilde değerlendirecek düzeyde değiliz. Ne gibi sıkıntılar olabileceğini birlikte değerlendirelim. Stoch bizde kiralık. Sezon bitince kendi takımına dönecek. İnsanın duyguları var. Fenerbahçe karşısında çok hırslı oyun oynuyor, bir iki tane de gol atıyor. Fenerbahçe açısından baktığınızda olumsuz karşılayabilirler dönecek oraya çünkü. Bu tarafta ise çok net bir pozisyonu kaçırabilir. Ya da gol atabilir, gol atınca da sevinmez haliyle. Bunun örneklerini yaşadık. Bu sefer bu tarafta sıkıntı oluyor. Oyuncu iyi oynasa da kötü oynasa da sıkıntı oluyor. Ben açıkçası, insanlar farklı düşünebilir ama bizim futbolu değerlendirme kültürümüz bu iki durumu da iyi karşılaşacak bir durumda değil. Belki oradaki bir durumu bütün bir sezonunu yok edebilir. O yüzden ben daha bu ülkenin bu gibi durumu hoşgörü ile sağduyu ile karşılayacağını düşünmüyorum."
"SUTTER VE NECİD'İ BİRLİKTE OYNATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Ertuğrul Sağlam, açıklamasının sonunda Sutter'in gösterdiği performans ile ilgili ise şunları söyledi:
"Geldi, hemen takıma katıldı, beklediğimiz bir performans ortaya koyamadı. Necid sakatlıktan çıktı, iyi çalışıyor. Gol atmış olmanın morali de onu destekledi. Biz de hafta sonu ile alakalı bir tercih yapacağız. Zaman zaman da inşallah ikisini de beraber kullanmayı düşünüyoruz. Hafta sonu hangisi takıma daha fazla katkı yapar mesajını verirse, onunla başlayacağız. Sutter, geldiğinden daha iyi, çalışıyor."

FOTOĞRAF