AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Dr. Mithat Ekici, yazılı bir mesaj yayınladı.
Görev yaptığı süre içinde bir çok ilke imza attıklarını belirten Ekici, "Yaklaşık 2,5 yıldır yürüttüğüm Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevimden, milletvekili adayı olmak için ayrılmış bulunuyorum. Şehzadeler şehri, maneviyat yüklü Kütahya’ya hizmet etmenin mutluluğu ve onurunu yaşamak, çok güzel bir duygu. Görev yapmış olduğum süre içerisinde insan odaklı çalışmalar yürütmeye, halkımızın sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanmasını sağlamaya, sorunlarına çözümler üretmeye çalıştık. Halkımızın sağlık hizmetlerini ilimizde almasını, başka illere sevk olmamasını hedef edinirken, diğer illerden sevk alan bir il olmayı da hedeflemiştik bir yandan. Yeni açılan MS ünitesi, kalp timi, organ nakli, sertifikasyon merkezi başta olmak üzere çok sayıda yeni ünitelerin kazandırılmasında, yeni polikliniklerin açılmasında, ilimizde ilk kez gerçekleştirilen ameliyatların yapılmasında payımız oldu. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, bunu asla yeterli bulmadık. Her geçen gün yeni hedefler koyduk kendimize. Çünkü sunulan sağlık hizmetiydi ve hizmetlerin en kutsalıydı. Çünkü insanların en zor anlarında acılarını biraz olsun dindirmek, şifalarına vesile olabilmek mutlulukların ve kazanımların en büyüğüydü. Bu bilinç ve şuurla hizmet etme gayretimiz inşallah halkımızın dualarında karşılık bulmuştur.İnsan olarak ölünceye kadar, insanlığa faydalı olmayı, güzel hizmetlerde bulunmayı ve gelecek nesillere yeni ve güçlü bir Türkiye bırakmayı dert edindik. İşte bu amaçla, başka bir platformda hizmet etmek için yola çıktık.Mesai arkadaşlarıma, sağlık camiasına ve Kütahya halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bazı basın organlarında kendisinin Denizli’den aday adayı olacağı yönünde haberler yayınlandığını kaydeden Ekici, bunun doğru olmadığını 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Kütahya’dan aday adayı olduğunu dile getirdi.(EFE)