Eskişehir’de, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinden gelen şehit ve yaralı haberlerinin ardından sokağa dökülen bir grup vatandaşın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binasındaki parti tabelasını indirmek istemesine polis ekipleri izin vermedi. Bu sırada polis barikatının önüne oturarak ağlamaya başlayan bir genci ise yine bir polis sarılarak teselli etti.
Üniversite Caddesi’nde bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, dev Türk Bayrağı’yla ve tekbirler eşliğinde, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar” sloganlarıyla Sakarya Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Sakarya Caddesi’ne çıkan bir ara sokakta polis barikatıyla karşılaşan grup, tekbirler eşliğinde barikatı aşarak cadde üzerinde bekleyen bir diğer polis barikatı ve TOMA’nın önüne kadar geldi. HDP’nin binasına ulaşarak parti tabelasını indirmek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi.
Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri bir Türk Bayrağı’nı plastik kelepçeyle apartman girişine asarak TOMA ve barikatın önünde bekleyen kalabalığın yanına döndü.
BARİKATIN ÖNÜNDE AĞLAYAN GENCİ POLİS SAKİNLEŞTİRDİ
Öte yandan bir yakının şehit olduğunu söyleyen gruptan bir genç, polis barikatının önüne oturarak ağlamaya başladı. Bunu gören bir polis, ağlayan gence sarılarak onu teselli etti. Daha sonra barikatın önünden kalkan genç, diğer grup üyelerinin yanına gitti.
Bir süre parti tabelasının indirilmesi hususunda ısrar eden kalabalık, polis müdürleriyle yaptıkları konuşmalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.