CHP Kütahya Milletvekili Adayı Fazıl Kasap, Tavşanlı’ya gelerek Cumartesi Pazarı’nda yer sıkıntısı yaşayan pazarcı esnafıyla görüştü. Tavşanlı Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta aldığı karar ile Cumartesi Pazarını şehir merkezine alındı. Ancak bazı pazarcı esnafları bu durum karşısında yer sıkıntısı yaşadıklarını ileri sürerek Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.
CHP Kütahya Milletvekili Adayı Fazıl Kasap, Tavşanlı’ya gelerek sıkıntı hakkında esnaftan bilgiler aldı.
Kasap, yaptığı açıklamada, “Bölgenin en büyük açık pazarı konumunda bulunan Tavşanlı Cumartesi Pazarı’nda yaşanan sıkıntı bizleri üzdü. Yaklaşık 150 bin nüfusa hitap eden böylesi önemli bir pazarı bu hale getirmek kimsenin hakkı değildir. 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı’ndan sonra böyle bir uygulamanın getirilmesi abesle iştigal etmektedir. Esnafımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Burada gördüğüm kadarıyla şimdiye kadar oturmuş bir yerleşik düzen var. Ancak son yapılan uygulama maalesef vatandaşımızı mağdur etmiştir. Arkadaşlarımızın bu mağduriyetini şimdi kim ödeyecek. Belediye’nin görevi vatandaşların hizmetini yürütmektir ve zulmetmemektir. Bu konunun hem parti olarak hem de şahsi olarak takipçisi olacağım” dedi.
CHP Kütahya 3. sıra milletvekili adayı Füsun Yıldız Aktakka ise, Cumartesi Pazarının şehir merkezine alınmasının bir seçim uygulaması olduğunu söyleyerek, seçimin ardından pazarın tekrar Cuma Pazarı’nın kurulduğu alana taşınacağını iddia etti.
Öte yandan pazarcı esnafı ise, “Amacımız sadece işimizi yapabilmektir. Yeni uygulama bizleri fazlasıyla mağdur etti. Burada yer bulamıyoruz. Belediye Başkanı Mustafa Güler’in bu konu hakkında titiz bir çalışma yürüterek sorunların çözüme kavuşmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar. (İÖ-EFE)