Düzce Belediyesinin doğalgazlı otobüslerinin yakıt ihtiyacı, artık daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirilecek. Açılış kurdelesi kesilen CNG İstasyonu ile Düzce Belediyesi, yılda yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası tasarruf edecek.
Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan doğalgazlı, çevre dostu otobüslerin yakıt ihtiyacı, daha ekonomik bir şekilde sağlanacak.
Düzce Belediyesi İNTAŞ Şantiyesinde gerçekleştirilen CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) İstasyonu ile Düzce, çevre dostu, temiz, güvenilir ve ekonomik bir yatırıma sahip oldu.
Açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ulaşımla ilgili bir yıllık süreçte gerçekleştirilen hizmetleri Düzcelilerle paylaştı.
Başkan Keleş, "Görevi devraldığımız günden beri Düzce’de ulaşım ağını rahatlatacak, yeni ulaşım aksları sağlayacak bir dizi çalışma gerçekleştirdik. İlk olarak, Düzce merkez ile Kalıcı Konutlar sefer süresini 5 yeni seferle 45 dakikadan 23 dakikaya indirdik. Kalıcı Konutlarda başlattığımız ring seferleriyle sizlerin bir mahalleden diğer mahalleye ücretsiz olarak seyahat etmesini mümkün hale getirdik. Yine Kalıcı Konutlardan ve Düzce Üniversitesinden Düzce Merkeze kadar hiç bir durakta durmadan kısa sürede şehir merkezine ulaşan Non-Stop Seferler oluşturduk. Kalıcı Konutlar içerisinde maliyet artırıcı, fazladan ortaya çıkan dolaşımları önleyici ikaz ve GPS sistemleri geliştirilmesi konusunda çalışmalar için harekete geçtik. Otobüslerimizi ve trafik sinyalizasyon sistemlerimizi engelli vatandaşlarımızın daha rahat kullanabilmesi için çalışmalar başlattık. Japonya’dan, Avusturya’dan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğünden uzmanların katılımıyla Düzce’de gerçekleştirilen incelemeler sonucu, Kalıcı Konutlar, Üniversite Kampüsü ve Konuralp ile şehir merkezi arasında troleybüs, raylı sistem, metrobüs, monoray gibi yeni ulaşım sistemleri üzerine yapılacak çalışmalar için önemli kararlar aldık. Önümüzdeki ay ise hızlı treni ve Düzce’nin hızlı tren güzergahına dahil edilmesinin önemini konu alan bir sempozyuma imza atacağız. Hızlı trenin Düzce’den de geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Bugün de belediyemiz tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri için ekonomik bir yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.
3 MİLYON TL TASARRUF
Başkan Keleş, CNG İstasyonu ile Düzce Belediyesinin yılda yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası tasarruf edeceğine de vurgu yaptı.
Başkan Keleş, "Toplu taşımada da en önemli gider kalemi arasında yakıt yer alıyor. Aylık 400 Bin Türk Lirası olan yakıt giderimiz, yeni yatırımımızla 150 Bin Türk Lirasına mal olacak. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz CNG İstasyonumuzla, yani Sıkıştırılmış Doğalgaz İstasyonumuzla belediyemiz yılda 2 Milyon 800 Türk Lirası tasarruf edecek. Otobüslerimizin yakıt ihtiyacı, direk çelik hat üzerinden kesintisiz ve ekonomik bir şekilde sağlanacak. CNG İstasyonumuzun Düzce’mize, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yatırımımızın Düzce’de faaliyete geçmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in her daim ilklere imza atan bir belediye başkanı olduğunu vurgulayarak Başkan Keleş’i tebrik etti.
Düzce Valisi Ali Fidan ise Düzce’ye kazandırılan çevre dostu, güvenilir ve ekonomik yatırımın hayırlı olmasını temenni etti.
Protokol konuşmalarının ardından CNG İstasyonunun açılış kurdelesi dualarla kesildi. Ardından doğalgazlı çevre dostu otobüslere ilk yakıt aktarımı Düzce Protokolü tarafından gerçekleştirildi.
Alanda CNG İstasyonunun yanı sıra akaryakıt tesislerinin, otobüs işletme binasının ve garaj tesislerinin de açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından heyet, şantiyeyi gezerek çalışmaları yerinde inceledi.