ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince kadınların eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla yaklaşık 13 milyon liralık yatırımla inşa edilen kültür merkezi hizmete girdi. 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi'nde faaliyet gösterecek Buhara Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri 2009 yılında, restoran olarak işletilen tarihi Velipaşa Konağı'nı kadın kültür ve sanat merkezine dönüştürdüklerini, merkeze gösterilen ilginin de kendilerini kentin değişik bölgelerinde 4 kadın kültür merkezi daha kurmaya yönlendirdiğini söyledi.

Bahçelievler, Mimar Sinan ve Akkent mahallelerine kurulan merkezlerin daha önce faaliyete geçtiğini, Buhara Kültür Merkezi'nin de bugün itibarıyla faaliyete başladığını ifade eden Külcü, şöyle konuştu:

"Toplam maliyeti 13 milyon lirayı bulan kültür merkezimizin içerisinde yüzme havuzları, hamam, sauna, spor, konferans ve sinema salonu, rehabilitasyon merkezi ve buz pateni pisti başta olmak üzere birçok aktivitenin aynı anda gerçekleştirilebileceği alanlar yer almakta. Şehrimizin prestij yatırımlarından birisi olan bu merkezimizle Çorum'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sonra en çok eğitim yatırımı yapan ikinci kurum olduk. Yaptığımız bu çalışmalar bölgemizdeki iller başta olmak üzere birçok kentte örnek teşkil etmekte."  

Buhara Kültür Merkezi'nin şimdilik sadece kadın ve çocuklara yönelik hizmet vereceğini dile getiren Külcü, merkezin duruma göre haftanın belirli günleri erkeklerin de kullanımına açılabileceğini dile getirdi. 

- 30 bin kadın ve çocuğa eğitim 

Kültür merkezlerinde bugüne kadar 367 kurs düzenlendiğini, 30 bin kadın ve çocuğa çeşitli alanlarda eğitim verildiğini anlatan Külcü, konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları ve bazı belediye meclis üyeleri ile kültür merkezini gezdi. 

Buharaevler Mahallesi'ndeki 6 bin 300 metrekarelik alan üzerine 2012 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 2,5 yılda tamamlanan 4 katlı kültür merkezi içerisinde spor salonu, konferans salonu, sinema salonu, bovling salonu, rehabilitasyon merkezi, eğitim salonları, buz pateni pisti, yüzme havuzu, kültür ve sanatsal aktiviteler için salonlar, kreş, kütüphane, kafeterya bulunuyor. Bugünden itibaren hizmet vermeye başlayan merkezde 55 farklı alanda kurs ve etkinlik düzenleneceği öğrenildi.