Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Roma Türk Film Festivali gala gecesinde Onur Ödülü’ne layık görülen başarılı oyuncu Hümeyra, ödülünü Festival Onursal Başkanı ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in elinden aldı.
İtalya’da gerçekleştirilen 4.Roma Türk Film Festivali, düzenlenen kırmızı halı töreni ve gala gecesi ile açıldı. Roma’nın eski sinema merkezlerinden biri olan Barberini Sineması’nda düzenlenen gala gecesinde tiyatro, TV, müzik ve sinema çalışmalarıyla uzun yıllardır sanata verdiği değerli katkıları için Hümeyra’ya "Onur Ödül"ü verildi. Hümeyra ödülünü Festival Onursal Başkanı ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’ten aldı ve “Bu kadar güzel bir festivale ödül için davet edilmeme rüyamda dahi görsem inanmayacağım bir şeydi. Ödül verecekler şimdi bana, onlar söylemeden bey söyleyeyim. Bu ödülü büyük bir mutluluk, sevinç ve minnetle alacağım. Ferzan Özpetek’e Serap Engin’e çok teşekkür ediyorum ve çalışan, bu festivali gerçekleştiren tüm arkadaşlarıma” dedi.
Yönetmen Çağan Irmak, iki gündür kendini bir rüyanın içinde hissettiğini ifade ederek, festivalin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkürlerini sundu. Başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, böyle bir festivale uluslararası alanda oldukça önemli bir isim olan Ferzan Özpetek tarafından davet edilmekten edilmenin onur kaynağı olduğunu ifade etti. Çağatay Ulusoy ise, bu kadar değerli insanın içinde bulunmaktan gurur duyduğunu kaydetti.
Sunuculuğunu Mehmet Günsur’un yaptığı gala gecesine Türkiye Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, festival açılış filmi ‘Unutursam Fısılda’nın yönetmeni Çağan Irmak’ın, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Çağatay Ulusoy’un yanı sıra pek çok davetli de katıldı. 4 gün sürecek festivalde bu yıl “Ustaya Saygı”, “Filmleriyle Geliyorlar”, “Türkler Neye Güler” ve “Kısa Film” bölümlerinden oluşuyor. “Ustaya Saygı” bölümünde Çağan Irmak’ın festival açılış filmi Unutursam Fısılda’nın yanı sıra Dedemin İnsanları filmi İtalyan sinemaseverlerle buluşacak. “Filmleriyle Geliyorlar” bölümünde ise İlksen Başarır’ın senaryosunu Mert Fırat ile birlikte yazıp yönettiği Bir Varmış Bir Yokmuş, Murat Düzgünoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı, 2014 yılında Antalya ve Adana’dan ödül alan Neden Tarkovski Olamıyorum ve Hüseyin Karabey’in uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi “Sesime Gel” yer alıyor.
4. Roma Türk Film Festivali, komedi filmlerine ayırdığı “Türkler Neye Güler” bölümünde ise Selçuk Aydemir’in yönettiği, bugüne kadar en çok izlenen Türk filmi olarak gişe rekoru kıran ve başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in yer aldığı Düğün Dernek ile Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrolünde Zafer Algöz, Ozan Güven, Tülin Özen, Zerrin Tekindor ve Özkan Uğur’un oynadığı Pek Yakında ile İtalyan seyircisinin karşısına çıkacak. Festivalin "Kısa Filmler" seçkisinde ise; Deniz Özden’in yönettiği Bir Maç Günlüğü, Anıl Kaya’nın yönettiği Dün Bugün Yarın, Mert Gökalp’in imzasını taşıyan İrme, Cevahir Çokbilir’in yönettiği Nar Zamanı ve Nazlı Eda Doğan ile Dağhan Celayır’ın yönettiği Bir Fincan Türk Kahvesi yer alıyor.