Mardin’in Dargeçit İlçe Kaymakamı İbrahim Gencer’in öncülüğünde ilçede görev yapan üç öğretmenin katılımıyla başlatılan kitap toplama kampanyası tüm Türkiye’ye yayılıyor.
Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki okulların kitap ihtiyacını giderilmesi planlanarak başlatılan ve kısa sürede Türkiye geneline yayılan "Bir kitap bile yeter" kampanyası kapsamında binlerce kitap toplandı. Kaymakam İbrahim Gencer’in himayelerinde devam eden kampanya kapsamında kitaplarla birlikte ilçedeki öğrencilerin ihtiyacını gidermekte kullanılacak kırtasiye malzemeleri, kışlık kıyafetler ve çeşitli malzemeler de ilçeye adeta yağmaya devam ediyor. Oluşturulan bir facebook hesabı üzerinden duyurulan ve sosyal medyanın gücüyle de kısa sürede ülke genelinde yayılan kampanya kapsamında toplanan kitaplar, proje kapsamında görev alan bir öğretmenin evinde muhafaza ediliyor.
Evinin bir odasını sadece toplanan kitaplara ayıran öğretmen, toplanan kitapları diğer arkadaşlarıyla birlikte gece yarılarına kadar kitapları türüne göre tanzim edip, ilgili okullar göndermek üzere ayrıştırıyor.
Kampanyanın gördüğü ilgiden oldukça memnun olan Kaymakam İbrahim Gencer ile gönüllü öğretmenler ve öğrencileri, başlatmış oldukları projeyi şimdilerde daha da kapsamlı hale getirmenin yoğun çalışmasına şimdiden başladı.
Kurulacak kütüphanelerin sevincini öğrencileriyle paylaşan öğretmenler, Dargeçit’e kitap gönderen çocukları ilçeye davet etti.