Akhisar Meyveci Sebzeci ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası’nın unvanı, yapılan olağan genel kurulda Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirildi.
Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen olağan genel kurulda, sunulan öneri üzerine odanın isminin değiştirilmesi yönündeki madde oylandı. Kongreye; Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Sivas Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın, Uşak Pazarcılar Odası Başkanı İsmet Kızılay, Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, Ordu Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Üzüm ve Manisa ilçe pazarcılar odası başkanları katıldı. Kongrede Divan Başkanlığına Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, başkan yardımcılığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim Kurulu üyesi ve Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman, katip üyeliklere Özkan Güler, Özcan Tokcan seçildi. Kongre saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral’ın teşekkür konuşmasıyla başladı. Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, ”Türkiye’nin dört bir yanında pazarlar kuruluyor. Türkiye’nin dört bir yanında ki sıkıntılar neyse bugün Akhisar’da ki sıkıntılarda aynı. Pazarcılık çok emek verip, az kazanç olup helal kazancın olduğu yerdir. Özellikle şeytanın bol olduğu yer pazar yeridir. Şeytanın bol olduğu yerde helal kazanç kazanmak herkese nasip olmaz. Oda biz pazarcı esnafına nasip oluyor." dedi.
Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise yaptığı konuşmada, ”Bütünlüğü ve beraberliği sağlayan mesleklerden bir tanesi pazarcılıktır. Çok zor şartlar altında çalışan, ekmek parası kazanan insanlarız. Bunu hiç kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. İş yerlerinizin parça parça olmasına rağmen kümeleşerek bütünlüğü ve birlikteliği sağlayan tek mesleklerden bir tanesidir, pazarcı esnafımızdır. Sizler bizim onurumuz, namusumuz siz bunu en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. Toplumun ve kendi huzurumuz için çok daha iyi olacağına inanıyorum. Sizler çok zor şartlar arasında çalışarak evinize ekmek parası götürüyorsunuz. Bunun hiç kimsenin tartışmaya hakkı da yok. Pazar yerlerini bir turizm alanına getirmemiz gerekiyor onun için çok çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.
Divan başkanı olan Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, üyelere unvan değişikliğini açık oyla sundu. Kongreye katılan yaklaşık 190 üye, odanın isminin Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirilmesi yönünde oy kullandı.