AK Parti eski Çorum İl Başkanları’ndan Ahmet Sami Ceylan, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Ahmet Sami Ceylan, yeni Türkiye’nin özgürlüğün ve kardeşliğin Türkiye’si olacağını söyledi.
Ceylan, il başkanlığı döneminde görev süresince birlik ve beraberliği sağlamak için mücadele ettiklerini, gerek il kongresinin, gerek mazbata töreninin, gerekse aday adaylığı açıklamasında şahsına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde vahşi bir katliama kurban giden üniversiteli Özgecan Aslan’ın ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Ceylan, “Özgecan, hunharca, adice katledilerek öldürülmüştür. Tüm ülkemizi derin üzüntüye boğan bu olayı şiddetle kınıyorum. Bizler AK Parti olarak her zaman kadına şiddetin karşısında olduk, bu konuda çeşitli yasal düzenlemeler yaptık. Bu olayı gerçekleştirenler caniler cezasız kalmayacaktır, cezalarını çekeceklerdir” dedi.
AK Parti’de merkez ilçe ve il başkanlığı olmak üzere hiçbir partilinin yüzünü yere eğdirecek bir işe imza atmadığını dile getiren Ceylan, alnı açık, başı dik bir şekilde görevini devretmenin onurunu yaşadığını ifade etti.
Büyük bir teşkilata sahip olduğu, yıllardır birlikte yol yürüdüğün ve bu millete birlikte hizmet etme şerefine ulaştıkları için Allah’a hamd ettiğini dile getiren Ceylan, “Görevimizin başında Allah’a bize milletin gözünün içine baka baka siyaset yapmayı nasip etmesi için dua ettik. Bugün geldiğimiz noktada milletin gözünün içine baka baka siyaset yapıyoruz. 2 genel, 2 yerel seçim, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı olmak üzere toplam 7 seçim atlattık. Bu seçimlerin 4 tanesine bizzat başkanlık yaptım. Girdiğimiz her seçimde oy oranımızı artırarak ve başarımıza başarılar ekleyerek çıktık. Bu durumun yaşanmasında tüm partililerimizin ve tüm teşkilatlarımızın katkısı olmuştur” diyen Ceylan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 64 oy alarak en yüksek başarıyı elde ettiklerini duyurdu.
Görevi devrettiği partililerin devraldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacaklarını dile getiren Ceylan, kendilerinin uzun soluklu, büyük bir davanın neferleri olduklarını vurguladı.
Bu davanın sonsuza kadar devam edeceğini ve ömürlerinin sonuna kadar bu davaya hizmet edeceklerinin altını çizen Ceylan, “Milletvekilliği olur yada olmaz. Olursa millete farklı bir kulvarda hizmetlerimizi sürdürürüz. Olmazsa da sorun değil, teşkilatlarımın emrindeyim. Teşkilatım ne görev verirse o görevi yerine getiririm” ifadelerini kullandı.
Çorum’a sevdalı ve Çorum için ömür boyu çalışmak için aday olduğunu anlatan Ceylan, konuşmasında şunları kaydetti; “Yeni Türkiye Yeni Güç” sloganı ile hazırlandığımız 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor. Yeni Türkiye özgürlüğün ve kardeşliğin ülkesi olacak. Mevcut anayasa bize dar geliyor. Yamalı bohça haline gelen bu anayasanın mutlak suretle değişmesi gerek. Bunun için de mecliste en az 330 milletvekiline sahip olmak zorundayız. Artık Türkiye’de millet ne derse o oluyor. Milletin yönettiği devlet sisteminin devamı için yeniden güçlü bir şekilde iktidara gelmek durumundayız. Çözüm sürecinin de devam etmesi gerekiyor. Analar ağlamasın istiyoruz. Ve çözüm sürecinin sonuna kadar arkasındayız. Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra da yapacaklarımızın teminatıdır. İl Başkanlığım döneminde beni en çok mutlu eden yatırım, Uğurludağ İlçesi ve köylerinin su sorununu kökten çözecek Şendere Göleti yatırımıdır. 25 milyona mal olacak bu yatırımda imzamın bulunması bana onur veriyor. Çorum’a ve ilçelere yapılan tüm yatırımlarda imzamız bulunuyor. Milletvekillerinin de bu konuda büyük desteğini aldık”