Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Fatih Projesi kapsamında sınıflara akıllı tahta kurulumu yapılmaya başlandı.
Sincik İmam Hatip Ortaokulu kurulumu tamamlanan akıllı tahtaların, Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesine akıllı tahtaların bu ay içerisinde kurulumunun yapılacağı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, “Projeksiyon destekli, hareketlere duyarlı, ses sistemi olan akıllı tahtalar bilgisayar aracılığı ile derslerin anlatımında, örneklendirme, işlevsellik, görsel sunu, hızlı çözümler gibi özellikler ile eğitimde başarının artması hedeflenmektedir. Her öğrenciye akıllı tahtalar ile etkileşimli tabletlerin dağıtımı ile elektronik kitaplara geçilmesi ile devam edecek proje sayesinde kalitenin yükseleceği hedeflenmektedir. İmam Hatip Ortaokulunda akıllı tahtalar öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı” dedi.
Aydın, proje kapsamında tüm lise ve ortaokullara yıl içerisinde akıllı tahtaların montajının tamamlanabileceğini, bunun da beraberinde daha başarılı öğrenciler yetiştireceğimiz anlamı taşıdığını belirterek “Proje beraberinde hem öğretmenlerin klasik anlatım yerine görsel ve sesli destekli akıllı tahtalar ile ders konularını öğrencilerine daha iyi anlatmayı sağlayacak hem de öğrencilerin soyut konuları daha çok örneklerle anlama yetenekleri gelişecektir” diye konuştu.