Yahyalı Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin son tel cambazlarından Dr. Özdemir Turan Yahyalı Cumhuriyet Meydan’ında gösteri yaptı.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, öğrenciler ve halkın izlediği gösteri eğlenceli anlara sahne oldu.
Dr. Özdemir Turan hiçbir güvenlik önlemi almadan tel üzerinde yaptığı çeşitli gösteriler izleyenleri oldukça heyecanlandırdı. Gösteri aralarından anlattığı fıkralarla insanları güldüren tel cambazı Dr. Özdemir Turan, yaklaşık bir saat süren gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Yahyalı İlçesi’ne 35 yıl önce ustasıyla bir kez daha geldiği belirten Dr. Özdemir Turan, 35 yıl sonra tekrar Yahyalı’da olmaktan dolayı çok heyecanlandığını ifade ederek, kendisine sevgi gösteren ilçe halkına ve kendisini ilçede misafir eden Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür etti. 65 yaşında olmasına rağmen bu sanatın devam etmesinin gerekli olduğunu söyleyen Dr. Özdemir Turan, genç kuşaklara bu sanatı öğretmek için sürekli çalıştığını belirtti.
Gösteriyi Kaymakam Metin Esen ile birlikte büyük ilgi ve keyifle izleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Türkiye’nin son tel cambazı ustasını Yahyalı’da misafir ettikleri için oldukça mutlu olduklarını belirtti. Başkan Öztürk “ Bugün ilçemizde keyifli bir gösteri izledik. Ülkemizin önemli ustalarından birini ilçemizde misafir etmekten oldukça mutluyuz. Halkımızda belki hayatlarında çok ender izleyebilecekleri bir gösteriyi bugün burada izlediler ve keyif aldılar. Dr. Özdemir Turan’a bu güzel gösterisinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu yaz ilçemizde çok güzel programlarla halkımıza keyifli, eğlenceli anlar yaşatacağız.” diye konuştu.